Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ercros posa en marxa la nova producció de clor amb membrana

Després del cessament de la tecnologia de mercuri, Ercros inverteix 29 milions en l'ampliació de la capacitat de producció de clor amb tecnologia de membrana a la fàbrica de Vila-seca I

La fàbrica de Vila-seca I La fàbrica de Vila-seca I CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Desembre 2017 09:34

Les plantes de producció de clor amb tecnologia de mercuri d'Ercros, ubicades a les fàbriques de Flix i de Vila-seca I, han cessat la seva activitat en compliment amb allò que estableix la Directiva d'emissions industrials de 2010 i la Decisió de la Comissió Europea de 2013, en les quals es prohibeix l'ús de la tecnologia de mercuri a partir de l’11 de desembre de 2017.

A Flix, la planta de clor va deixar de funcionar ahir a la tarda, 118 anys després de la posada en marxa en aquesta fàbrica de la primera planta electrolítica d’Espanya i tercera d’Europa.

La planta de producció de clor amb tecnologia de mercuri de la fàbrica de Vila-seca I va deixar d'operar el passat 4 de desembre, després de 47 anys d'activitat. A partir d'aquesta data, s'han iniciat les proves per a la posada en marxa de l'ampliació de la planta de clor amb tecnologia de membrana. Aquesta tecnologia està considerada MTD (Millors tecnologies disponibles) i per tant no està afectada per la prohibició de la CE. Aquesta fàbrica va ser la primera a l'Estat en implantar la tecnologia de membrana el 1992.

Una inversió de 29 milions

L'ampliació de la capacitat de producció de clor amb tecnologia de membrana a la fàbrica de Vila-seca I ha estat de 65.000 t/any, que afegides a la capacitat que hi havia fins ara suma una capacitat de 120.000 t/any. Ercros espera que l'ampliació de la planta estigui plenament operativa abans de finalitzar l'any. Paral·lelament a aquesta actuació, també s'han construït en aquest centre noves plantes de fabricació d'hipoclorit sòdic i àcid clorhídric i de concentració de sosa càustica, per tal de satisfer la demanda dels clients. Totes aquestes actuacions han requerit una inversió de 29 milions d'euros.

Al llarg del primer trimestre del 2018, Ercros espera que entri en funcionament l'ampliació de 15.000 t/any de la capacitat de producció de la planta de clor amb tecnologia de membrana a la fàbrica de Sabiñánigo, fins a aconseguir una capacitat total de 45.000 t/any. Avançant-se a la legislació europea, aquesta fàbrica ja havia realitzat el canvi de tecnologia de mercuri a membrana l’any 2009. En aquest període, també està previst posar en marxa una nova planta d'àcid clorhídric en aquest centre. El cost de les dues actuacions és de 14,5 milions d'euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: