Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CGT dona suport a l’acomiadat per l’empresa Navec en l’acte de mediació

L’empresa no ha presentat cap proposat en l’acte de mediació i, per tant, no s’ha arribat a cap acord i l’extreballador, Miguel Velasco, no serà readmès

Representants i afiliats de la CGT donen suport a l'acomiadat per Navec, Miguel Velasco, en l'acte de mediació Representants i afiliats de la CGT donen suport a l'acomiadat per Navec, Miguel Velasco, en l'acte de mediació MARTA MINGUELLA
Empreses Alba Sancha
Dijous, 20 Juliol 2017 12:17

Davant l’acomiadament de Miguel Velasco, extreballador de l’empresa Navec, el passat 5 de juny, la CGT, juntament amb l’afectat, s’han concentrat davant l’oficina de Serveis Territorials de Treball, on avui, 20 de juliol, ha tingut lloc l’acte de mediació entre l’acomiadat i representants de l’empresa. El sindicat s’ha fet present en aquestes dependències per mostrar el seu suport a Miguel Velasco i continuar la lluita en contra d’aquesta “estratagema” de la patronal, com ho qualifica Manuel Vidal, afiliat a la CGT dins la secció sindical de Comsa Service i membre de la Coordinadora de Treballadors en Lluita de Tarragona. Vidal ha assegurat que per aquestes dates, durant els mesos d’estiu, “les empreses comencen els seus atacs per què no ens puguem defensar” i ha afegit que no és més que una estratègia “per acabar amb el dret dels treballadors a la subrogació”.

El passat 5 de juny, l’empresa Navec va acomiadar a Miguel Velasco, al•legant com a motiu principal que la seva feina no era necessària i la podrien fer altres membres de la plantilla. Tot i això, la CGT sospita que la causa real d’aquest acomiadament és que el treballador era subrogat. Manuel Vidal ha explicat que “de forma legal és molt difícil defensar aquest dret”, ja que, tot i que els jutges reconeixen el dret de subrogació, això només acaba servint per aconseguir l’acomiadament improcedent. Segons l’afiliat de la secció sindical de Comsa Service “la readmissió de l’acomiadament nul només et serveix, segons la llei, en casos de dones embarassades, temes sindicals o dones en període de lactància”. “És gairebé impossible defensar de forma legal aquest dret”, ha lamentat Vidal.

Agustí Aragonès, a més, ha apuntat que el dret de subrogació preveu que davant d’un canvi d’empresa, els treballadors han de mantenir els seus drets, com per exemple, l’antiguitat. Tot i això, l’empresa Navec, en un principi, no va voler subrogar els treballadors de Comsa, l’empresa anterior, però ara “han buscat un nou camí”, segons Vidal. Actualment, l’empresa Navec accepta els treballadors subrogats però després els acomiada i “al·leguen que el seu ofici ja no és necessari o que, en cas que es faci, ho realitzaran la resta de companys”, com ha explicat Vidal.

 Pròxims passos 

Miguel Velasco ha estat un total de 24 anys al seu lloc de treball, tot i que en arribar l’empresa Navec no se li va mantenir la seva antiguitat, en aquell moment de 22 anys, després d’haver passat per mans de fins a cinc empreses diferents durant tot aquest temps. Avui, 20 de juliol, ha tingut lloc l’acte de mediació amb l’empresa, la qual no ha presentat cap proposta i, per tant, no hi ha cap acord, de manera que l’extreballador, Miguel Velasco, no serà readmès. Tot i això, Velasco ha confirmat que ja hi ha una denúncia interposada en contra de l’empresa i Vidal ha afegit que davant la resposta de no acord se seguirà amb el procés judicial a més de seguir amb la lluita sindical. En aquest sentit, Vidal ha explicat que es preveu que el pròxim pas sigui l’organització de mobilitzacions, amb manifestacions a Tarragona, i no descarta possibles concentracions a les portes de l’empresa Navec.També cal destacar que, per part de l'empresa, no han volgut donar cap explicació pública sobre la seva versió dels fets. 

Amb tot això, a més, Manuel Vidal ha aprofitat per fer una crida als sindicats majoritaris perquè s’uneixen a la seva lluita. “Demanem de forma desesperada que es posin al front perquè només amb la lluita posarem fi a aquesta situació”, ha reclamat Vidal. El membre de la CGT ha afegit que des de la coordinadora es critica molt la política de pau social de les organitzacions sindicals majoritàries, ja que segons defensa, “la debilitat convida a l’agressió” i ha assegurat que tant si s’uneixen com si no la CGT continuarà amb les seves mobilitzacions previstes per al mes de setembre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: