Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

EnergiaNaccion premia tres curts socials realitzats per joves de Vila-seca

Els adolescents han comptat amb el suport de voluntaris de Repsol per a la producció i realització dels seus curtmetratges

L'acte de lliurament de premis als tres curts guanyadors L'acte de lliurament de premis als tres curts guanyadors CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dimecres, 19 Juliol 2017 09:41

EnergiaNaccion ha desenvolupat el programa ‘Joves, Càmera... Energia en Acció’, juntament amb la Fundació Privada en Xarxa i amb el suport i col·laboració de la Fundació Repsol i l’Ajuntament de Vila-seca. En aquest projecte han participat 61 joves de Vila-seca d’entre 12 i 22 anys, durant més de tres mesos, i el resultat ha estat un total de catorze curtmetratges que aborden temàtiques socials ben variades, com l’assetjament escolar, la violència de gènere en les escoles i a casa, la sexualitat o el racisme.

Els tres curts seleccionats són ‘La música del silenci’, sobre la discapacitat i l’amistat, ‘Over & over’, sobre l’assetjament escolar i la consciència, i ‘Intro’, sobre la importància de lluitar pels somnis i trobar la inspiració. Cadascun d’aquests han rebut entre 100 i 450 euros per a la realització d’activitats de lleure i temps lliure. Penélope, una de les components del curt finalista ‘Over & over’, ha destacat el “gran esforç i dedicació per realitzar els curtmetratges”. “Ens ha encantat, esperem que l’any vinent es repeteixi i ho farem encara millor”, ha afegit la Penélope.

La finalitat d’una iniciativa com aquesta és encoratjar als joves per a desenvolupar el seu talent i reflexionar sobre si mateixos i el seu entorn. D’aquí neix la idea de donar-los l’oportunitat de realitzar un curt que els permeti reflectir les seves idees i que ajudi a la resta de la societat a prendre consciència dels problemes actuals dels joves. Per fer-ho possible, els participants han assistit a diversos tallers de guió, gravació i muntatge i, de vegades, han hagut d’enfrontar-se a algunes dificultats, com haver de matinar per aconseguir la llum adient per als seus curts.

Per la seva banda, els voluntaris de Repsol que han acompanyat als joves han pogut comprovar que amb la motivació adequada i l’aplicació de les habilitats de lideratge, es poden assolir i superar grans reptes. “Ha resultat una experiència no sols gratificant, sinó també excepcionalment positiva per mi com a persona i professional d’una gran empresa vinculada al Camp de Tarragona com és Repsol”, ha expressat Miguel Guerrero, un dels voluntaris organitzadors d’EnergiaNaccion.

EnergiaNaccion, projecte emprenedor i de voluntariat

EnergiaNaccion va ser un dels projectes guanyadors de ‘Transforma tu Energía’, un programa d’emprenedoria social per a voluntaris de Fundació Repsol, que es va impulsar per primer cop a Tarragona. Aquesta iniciativa pionera va permetre a més d’una trentena de voluntaris convertir-se en dissenyadors i gestors dels seus propis plans de voluntariat. Finalment, els tres finalistes van rebre 6.000 euros per part de la Fundació Repsol per a la seva posada en marxa.

En el cas d’EnergiaNaccion, el projecte va ser impulsat per sis voluntaris treballadors de Repsol amb la participació d’una dotzena de voluntaris més que han anat sumant-se a la iniciativa de curtmetratges per als joves de Vila-seca. La intenció d’EnergiaNacción és continuar amb l’encoratjament als joves a través de programes com aquest que se seguiran impulsant perquè els adolescents aconsegueixin grans èxits .

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: