Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Acord laboral a la planta de Saint Gobain de l’Arboç

Els treballadors reduiran la jornada i cobraran un 3% més

El president mundial de Saint Gobain, Pierre André Chalendar, i el delegat a l'Estat espanyol, a l'Arboç El president mundial de Saint Gobain, Pierre André Chalendar, i el delegat a l'Estat espanyol, a l'Arboç J.M.F.
Empreses Cati Morell / Taempus
Dimecres, 21 Juny 2017 08:37

CCOO, CGT i UGT van tancar un acord amb Saint Gobain - Cristalería Española sobre el futur conveni col·lectiu que afecta la planta que l’empresa té a l’Arboç i que suposarà una reducció de la jornada laboral i una millora de les condicions. L’any 2017 l’increment dels sous serà de l’1,6%, i el 2018, de l’1,4%. La revisió de sous s’aplicarà amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener i suposarà l’actualització de tots els conceptes a l’IPC real.

L’acord preveu que l’any 2018 els treballadors redueixin en vuit hores la jornada laboral, i que en la primera baixa de l’any rebin el 100% de la incapacitat temporal i un plus de dos euros per cada hora que treballin els dissabtes. I, en el cas que la jornada sigui partida, cobraran un abonament de 0,557 euros per hora treballada.

El nou conveni recull també el relleu obligatori, la reserva del lloc de feina durant un any per a les excedències voluntàries i la reducció del període de consolidació en noves contractacions.

Els representants dels treballadors van tancar aquest acord després de mesos de negociació. Segons ells, les mesures de pressió que van posar en marxa van fer obrir els ulls a l’empresa, que actualment està en procés de recuperació econòmica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: