Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

L'Ajuntament de Reus activa una Finestreta Única Empresarial

La FUE permetrà la tramitació immediata d'activitat econòmica nova

El regidor Daniel Rubio, durant la presentació de la FUE El regidor Daniel Rubio, durant la presentació de la FUE AJUNTAMENT DE REUS
Empreses
Dilluns, 01 Mai 2017 10:33

Agilitar els tràmits per engegar una activitat empresarial i estalviar paper són els avantatges a què el regidor de Medi Ambient del consistori reusenc, Daniel Rubio, es va referir a propòsit de la posada en marxa de la Finestreta Única Empresarial (FUE). Serà per als particulars i les empreses que impulsin nous negocis a la capital del Baix Camp. L'eina, que s'implantarà en diverses fases fins a principi de l'any vinent, permetrà obtenir una llicència de manera més ràpida i ja està disponible en un 80%, quelcom que possibilita l'obertura d'activitats de baix risc, com ara petits comerços. “La FUE suposa un punt d'inflexió en matèria de medi ambient”, va subratllar el regidor.

Nascuda per una moció

Rubio, que es va mostrar “molt satisfet” per poder presentar l'aplicació, va recordar que el projecte és fruit d'una moció que el grup municipal d'Ara Reus va presentar en un ple al setembre del 2011. “Fa un any que hi treballem, que ens reunim i definim estratègies i que, quan ha calgut, s'ha fet un pas enrere per fer, més tard, un gran pas endavant”, va revelar durant la presentació pública de la nova eina. En aquest sentit, el regidor reusenc va admetre: “Hem trigat una mica més del compte” a tenir llesta la FUE però “ha valgut la pena.” La xarxa, impulsada per la Generalitat a través del seu Canal Empresa, “compleix la normativa vigent”, va apuntar Rubio fent referència a la llei del 2015 de simplificació de l'activitat administrativa.

Projecte de futur

El regidor de Medi Ambient també va esmentar la creació, fa sis mesos, de l'Oficina Tècnica Empresarial (OTE), com a part de la posada en marxa d'un “gran projecte per adaptar-nos a les noves tecnologies”. “Temps enrere es van revisar els procediments interns i saber on érem. En una segona fase, cap al tercer trimestre d'enguany, no caldrà disposar de certificat digital”, i que ara és necessari. Ja més endavant, de cara al quart trimestre del 2017 i als primers mesos de l'any vinent, podran tramitar-se permisos d'obres a la via pública i altres llicències de demanda més complexa.

Més projectes per agilitar l'administració

La FUE forma part d'un dels 15 projectes que “impulsem des de l'Ajuntament” i que han de servir per “modernitzar i agilitar” la gestió informàtica de l'administració local, diu el regidor Daniel Rubio. La dotació per al global d'aquests projectes és d'uns 350.000 euros, dels quals se n'han destinat 37.092,30 al contracte del consistori amb l'empresa Instrumentación y Componentes, SA per a aquesta proposta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: