Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Pimec insta a millorar les telecomunicacions als polígons industrials

La patronal diu que l'esforç inversor l'han de fer les empreses de telefonia i, on no arribin, el Govern

El president de la PIMEC, Josep González, i el president de la PIMEC Tarragona, Quim Sendra El president de la PIMEC, Josep González, i el president de la PIMEC Tarragona, Quim Sendra SÍLVIA JARDÍ/ ACN
Empreses Carina Filella / El Punt Avui
Diumenge, 30 abril 2017 14:08

El president de la Pimec, Josep González, fa una crida a la necessitat de millorar les infraestructures en telecomunicacions als polígons industrials: “N'hi ha alguns on no arriba fibra òptica o ni el 3G”, va indicar dijous, abans de reunir-se amb els regidors de Promoció Econòmica de les ciutats principals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Per González, “l'esforç d'inversió l'han de fer conjuntament les empreses de telefonia i la Generalitat”. On no arribin els primers, va dir, hi ha d'arribar el govern. “Tarragona ho pateix”, va lamentar. “Fem el Mobile World Congress i parlem del 5G i quan anem als polígons en prou feines trobem el 3G”, hi va afegir el president de la Pimec, que qualifica la situació d'“un desajust que s'ha de corregir”. De fet, va indicar que la Pimec dialoga amb les companyies perquè accelerin la instal·lació de la fibra òptica.

D'altra banda, González va valorar positivament que en el pressupost del govern hi ha la voluntat de desplegar el Pacte Nacional per la Indústria, i va instar totes les parts perquè es posin a treballar “de manera ràpida perquè sigui una realitat”. A l'altre cap de corda, però, el president de la Pimec va lamentar “l'augment de la fiscalitat”: “Uns nous impostos que s'afegeixen a la major fiscalitat que hi ha a Catalunya.” I, sobre la proposta de pressupost del govern espanyol, González va lamentar la poca dotació per a infraestructures: “I, en el cas de Catalunya, que no es prevegi una partida significativa per al corredor mediterrani; una infraestructura tan important la tenim aturada i amb passos estrets com el de Vandellòs”, va lamentar.

Optimista per la marxa de l'economia

L'organització patronal de la petita i mitjana empresa catalana té actualment 114.000 socis, un 10% dels quals són a les comarques de Tarragona, el territori, a més, on la Pimec té més delegacions. El seu president es mostra optimista pel que fa a la conjuntura econòmica: “Des de fa dos anys es genera ocupació, les vendes creixen i les exportacions baten rècords; i la previsió per al 2018 també és optimista”, va destacar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: