Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Bic Graphic preveu acomiadar 136 treballadors a Tarragona

El tancament del centre de la Granada (Alt Penedès) afectarà el 36% de la plantilla de Tarragona

Treballadors de Bic Graphic concentrats a la planta de Tarragona, el passat 8 de febrer Treballadors de Bic Graphic concentrats a la planta de Tarragona, el passat 8 de febrer ACN
Empreses Josep Cartanyà
Divendres, 21 abril 2017 18:30

La notícia ens ha caigut com un gerro d’aigua freda”. Així s’expressava aquest migdia Manel Molina, portaveu del comitè d’empresa de Bic Graphic a Tarragona, en acabar la mesa de negociació sobre el futur de la plantilla. La direcció ha comunicat als treballadors que el pla de sostenibilitat iniciat per l’empresa preveu l’acomiadament de 136 persones de la planta de Tarragona -69 de l’àrea de serigrafia i 67 de l’àrea administrativa-, és a dir, el 36% de la plantilla. Una xifra que està molt per sobre dels rumors que parlaven d’una forquilla de 30 a 50 treballadors afectats.

La direcció ha explicat als representants dels treballadors que les causes de la “reestructuració” han estat “econòmiques, organitzatives i de producció”, que s’atribueixen al “cessament de l’activitat” del centre logístic de Bic Graphic a la Granada (Alt Penedès), -dedicat al transport i emmagatzematge de productes Norwood de l’Àsia-, i que suposarà el tancament i comiat dels seus 33 empleats. La planta de Tarragona s’ha vist esquitxada pel tancament ja que fa la serigrafia d’aquests productes.

Molina ha anunciat que durant el període de consultes que ara s’inicia buscaran “alternatives” per evitar la destrucció de tants llocs de treball. Els sindicalistes es reuniran amb parlamentaris catalans i europeus i amb els ajuntaments dels municipis amb treballadors afectats com Tarragona, Reus, Vila-seca, la Canonja o Constantí.



Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: