Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pagaran 2 milions d'euros més de la cooperativa

Més de 5.000 impositors entrampats per la fallida de la cooperativa de Cambrils rebran un 6,4% dels fons dimecres que ve

L'assessor del consell rector, Julio Pérez Sancho, i el president de l'entitat agrícola, Jaume Baiges L'assessor del consell rector, Julio Pérez Sancho, i el president de l'entitat agrícola, Jaume Baiges ACN
Empreses El Punt Avui/ACN
Divendres, 21 abril 2017 07:40

Dimecres vinent, 26 d'abril, la cooperativa de Cambrils iniciarà un segon retorn dels diners de més de 5.000 impositors, entrampats en la fallida de la secció de crèdit agrícola. En concret, es pagarà el 3,2% anual que imposa el pla de refinançament, homologat pel jutge, i un 3,2% addicional per complir amb el compromís del consell rector de la cooperativa de Cambrils d'accelerar al màxim la restitució dels estalvis retinguts. En total, es retornaran als impositors més de 2 milions d'euros (més uns 79.000 euros d'interessos). Després de tornar als afectats, l'agost de l'any passat, el 46,4%, i amb el 6,4% que es tornarà ara, quedaran uns 14 milions d'euros (dels 32,5 milions inicials) pendents de retornar.

Julio Pérez Sancho, assessor del consell rector de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, va explicar ahir que, al 3,2% dels estalvis que es restituirà als impositors, la junta hi aportarà un 3,2% addicional als requisits de la resolució judicial, complint amb el compromís que es va assolir fa un any per mirar d'accelerar el retorn dels diners, sempre que fos possible. “La nostra lluita és perquè la gent cobri fins a l'últim cèntim. Podem tenir part de culpa, però també ve d'abans i nosaltres en paguem les conseqüències”, va lamentar el president Jaume Baiges.

Mentrestant, l'equip de recuperació d'impagats continua treballant per recuperar els diners dels deutors. En tot aquest temps s'han tancat molts acords amb els deutors petits (que acumulen un passiu pendent d'11 milions d'euros amb la cooperativa). Es tracta d'operacions inferiors a 10.000 euros que s'han renegociat per ser retornats en una temporalitat curta, d'un màxim de 24 mesos.

“No volem hipotecar l'actual junta rectora”, va defensar Pérez Sancho. En canvi, hi ha 18 casos (que sumen un deute de 800.000 euros) que s'han portat als tribunals per cobrar, si cal, per la via de l'embargament. La cooperativa de Cambrils no té cap deutor agrícola. Tots són deutors d'operacions financeres de la fallida secció de crèdit, repartides entre hipoteques amb les quals es renegocien subrogacions i pòlisses comercials, entre altres.

La fallida de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola es va produir el desembre del 2015 i va produir un forat de 32,5 milions d'euros.

Amenaces als recaptadors

La feina que estan duent a terme un equip de tècnics professionals per recuperar tots els diners no ha agradat als deutors. De fet, segons va explicar l'assessor del consell rector de la cooperativa de Cambrils, comencen a atipar-se de rebre amenaces verbals. Tot i que no suposa una gran preocupació, Pérez Sancho ja va avançar que ho denunciaran si la situació continua. “Són diners dels impositors, els que reclamem i, sabent d'on venen -les amenaces- no ens preocupa”, va manifestar ahir Pérez Sancho.

L'assessor del consell rector també va anunciar ahir que ja s'ha signat el contracte de lloguer amb l'entitat bancària Ibercaja, que obrirà una nova sucursal, al carrer Sindicat de Cambrils, per facilitar les gestions dels afectats que han de recuperar els seus estalvis. Ibercaja té dos oficines més al municipi del Baix Camp i aquesta tercera podria estar operativa abans de l'estiu.

Per la seva banda, Baiges va remarcar el “bon camí” que s'està recorrent, una prova de la recuperació econòmica i de la confiança que està tenint l'entitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: