Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presentació a Valls del llibre de Toni Cruanyes

El periodista i presentador del TN de TV3 presentarà 'Un dels nostres', aquest dissabte 22 de febrer, a les 18.30h, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Carles Cardó

El periodista i presentador del TN de TV3 Toni Cruanyes presentarà 'Un dels nostres', aquest dissabte 22 de febrer, a la Sala d'Actes de la Biblioteca Carles Cardó de Valls El periodista i presentador del TN de TV3 Toni Cruanyes presentarà 'Un dels nostres', aquest dissabte 22 de febrer, a la Sala d'Actes de la Biblioteca Carles Cardó de Valls CEDIDA
Comunicació Redacció Infocamp
Divendres, 21 Febrer 2020 20:25

El periodista i presentador del TeleNotícies de TV3 Toni Cruanyes presentarà el seu llibre 'Un dels nostres' a Valls. Serà a la Sala d’Actes de la Biblioteca Carles Cardó el proper dissabte 22 de febrer a les 18.30h, en un acte coorganitzat per la Llibreria Roca i la mateixa biblioteca, que serà conduït pel també periodista Ivan Rodon.

Toni Cruanyes explica en el seu llibre alguns dels secrets del TeleNotícies durant el conflicte polític dels últims anys: des del referèndum de l’1 d’Octubre fins al judici al Tribunal Suprem, i la tensió viscuda per les amenaces continuades contra TV3. Retransmetre dia rere dia les vicissituds del procés de Catalunya i fer-ho, al seu parer, sota els atacs constants de la repressió esdevé l’examen definitiu de la seva carrera professional.

Les preguntes que es fa en Toni Cruanyes

Cruanyes desvela la seva relació amb els protagonistes del procés independentista, i fa inventari del llegat dels presidents Jordi Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla. Es planteja també què queda de la identitat catalana, més enllà de la política. En cerca els fonaments i es pregunta: qui som "nosaltres"? Existeix un caràcter del poble català, uns valors, una moral? Continuem sent "un sol poble", o som una societat dividida? O fins i tot violenta? El periodista explica com ha vist Catalunya des dels seus múltiples viatges per Europa com a corresponsal, quan va retransmetre des dels atemptats terroristes de Londres el 2005 o Niça el 2015, fins a actes de gran solemnitat com ara el lliurament dels premis Nobel o altres de transcendència social, com la crisi dels refugiats a Atenes.

A mig camí entre les memòries i l’assaig històric, Toni Cruanyes s’endinsa fins a la seva infància en el si d’una família amb un avi franquista i un altre d’independentista, buscant paral·lels entre la seva història familiar i la del poble català, per oferir-nos una mirada lúcida i honesta al gran tema dels nostres dies: la necessitat de defensar la identitat personal i col·lectiva.

L'autor

Toni Cruanyes i Plana és editor i presentador del TeleNotícies Vespre de TV3. Llicenciat en Ciències Polítiques i Periodisme (UAB), ha estat corresponsal a Londres i París i enviat especial a Washington, l’Havana, Buenos Aires i Brussel·les, entre altres ciutats.

Va treballar al World Service de la BBC (1999-2003) i a la ràdio de Nacions Unides a Nova York (2004). Ha publicat 'Un antídot contra l’extrema dreta' (premi Joan Fuster d’Assaig 2012), 'De Tony Blair a Zapatero. Una autòpsia de l’esquerra europea' i 'El llarg adéu de Pinochet'. Va ser director adjunt del diari Avui (2007-2009) i actualment col·labora a El Suplement de Catalunya Ràdio.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: