Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La passarel·la entre Tarragona i el mar ja pren forma

El Port de Tarragona ha instal·lat ja el primer tram de l’element

L'aspecte, ahir, de la futura passarel·la  que permetrà salvar l'obstacle de les vies del tren i de l'estació de ferrocarril en els desplaçaments a peu entre el mar i el centre L'aspecte, ahir, de la futura passarel·la que permetrà salvar l'obstacle de les vies del tren i de l'estació de ferrocarril en els desplaçaments a peu entre el mar i el centre JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Urbanisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimecres, 28 Juny 2017 08:37

Comença a prendre forma l’esperada passarel·la que unirà la rambla Nova, al centre de Tarragona, amb el passeig Marítim de Rafael de Casanova, passant per damunt de les vies del ferrocarril. L’Autoritat Portuària va iniciar, la matinada d’ahir, les tasques d’instal·lació del primer tram de l’estructura metàl·lica que configurarà la passarel·la, donant, d’aquesta menera, el tret de sortida en els mesos vinents a la instal·lació dels trams següents, que s’hi aniran afegint cada dues o tres setmanes.

En concret, el primer tram té una longitud de 31 metres i parteix des de l’inici de la plataforma al passeig Marítim, que s’ha fet amb formigó, fins al segon pilar de l’estructura. El complex transport de la peça, com també de la seva instal·lació, va obligar a desenvolupar les tasques de nit i va afectar el trànsit del vial del passeig Marítim. El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, es va referir a l’acció com a “simbòlica”, ja que permetrà als tarragonins “visualitzar ja com serà” la futura passarel·la. “Realment permetrà que la ciutat canviï els seus hàbits”, va subratllar Andreu, ja que la passarel·la farà possible escurçar el temps que es trigarà des del Balcó del Mediterrani, al final de la rambla Nova, fins a la platja del Miracle, un trajecte que amb la nova infraestructura es farà en “entre vuit i deu minuts”, segons Andreu. Les obres d’instal·lació conviuran amb les de l’estació de ferrocarril de Tarragona, fet que obliga a anar adaptant el projecte al ritme d’aquests darrers treballs, ja que diversos pilars s’han d’instal·lar sobre les andanes, la morfologia de les quals s’està canviant.

Fi de les obres a principis de l’any vinent

Segons el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’obra està complint de moment el calendari previst, i s’espera que pugui inaugurar-se durant el primer trimestre del 2018. En total, el port tarragoní invertirà 1,8 milions en la construcció d’aquesta passarel·la, que executa Vías y Construcciones S.A. La passarel·la tindrà una llargària de 300 metres i permetrà salvar una alçada de disset metres, fins al Balcó del Mediterrani.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: