Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els locals del Mercat Central de Tarragona són fins a un 26% més barats

Tarragona posa en marxa el tercer concurs per trobar ocupants per a les botigues situades a l'equipament reformat

Interior del Mercat Central durant una visita d'obres feta el mes d'octubre passat. Interior del Mercat Central durant una visita d'obres feta el mes d'octubre passat. JUDIT FERNÀNDEZ/EL PUNT AVUI.
Comerç Azahara Palomares / El Punt Avui
Diumenge, 27 Novembre 2016 02:17

L'Ajuntament de Tarragona fa el tercer intent per aconseguir trobar interessats a ocupar un dels catorze locals comercials situats a la nova planta semisubterrània del Mercat Central, un equipament que, teòricament, viu ja les últimes setmanes d'unes obres de reforma que s'allarguen des de l'any 2007. L'Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals SA (Espimsa), la societat municipal que gestiona el Mercat Central, té en marxa el tercer concurs per a aquests espais i ho fa amb una rebaixa de preus que arriba fins al 26% en la majoria de concessions de 50 anys, entorn de l'11% en les de 25 anys i d'un 1% en les concessions més curtes, de quinze anys.

Aquest any Espimsa ja va fer un primer concurs públic amb què tan sols es va aconseguir ocupar un local. Ara aquest local torna a estar disponible per un acord amb l'interessat, perquè es pugui beneficiar de les noves condicions més avantatjoses. L'empresa municipal va dur a terme, també sense èxit, un procediment de tipus negociat que va atreure l'interès “de molts operadors, però sense que cap local es pogués adjudicar”, va detallar la regidora de Comerç, Elvira Ferrando.

50 anys, més rebaixat

Les noves condicions del concurs (que es divideixen en tres procediments diferents, tots tres convocats per Espimsa) també inclouen un canvi en les característiques dels locals que s'ofereixen. Per tant, si bé en el primer concurs hi havia tan sols dos locals de restauració, aprofitant que disposaven d'una part exterior, ara l'oferta d'aquest tipus d'activitat ha augmentat, amb un local més.

El termini per presentar ofertes per ocupar un dels locals s'acaba dimarts que ve, en el cas dels locals dedicats a activitats comercials, que són un total d'onze, mentre que el concurs per als tres locals de restauració s'acabarà més endavant, el dia 5 de desembre. La valoració de les ofertes que s'han presentat es farà durant el mes de desembre.

Les bases dels concursos preveuen beneficiar aquelles ofertes que apostin per un període de concessió més llarg, ja que les candidatures per una concessió més llarga anul·laran automàticament les presentades per terminis més curts de concessió.

El preu del cànon també fomenta l'aposta per les concessions més llargues amb una rebaixa del cost per metre quadrat i mes, i en el cas del nou concurs, hi ha una aposta clara per les concessions de 50 anys, que són les que en aquest nou concurs s'han rebaixat més de preu. Així, el local més car en tot el procediment (un dels destinats a restauració) passa en la seva concessió a cinquanta anys d'un cànon d'1,1 milions d'euros, a 827.646,30 de preu de licitació.

Tot i la rebaixa generalitzada, però, s'apuja el preu d'alguns locals: és el cas del local que ha passat d'ús comercial a ús de restauració (en què s'apuja un 19% la concessió a 15 anys i un 6,9% a 25) i la concessió a 15 anys d'un altre dels locals per a bar o restaurant (que s'apuja un 15%).

L'Ajuntament també va tenir problemes per aconseguir una empresa que ocupés l'espai reservat a un supermercat. El concurs es va haver de repetir amb una rebaixa de preu després que el primer va quedar desert.

Sense data per obrir

Tot i que a l'octubre es va fer públic que la data d'obertura del Mercat Central seria el 10 de gener del 2017, ara la regidora de Comerç i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, es mostra molt més cauta. “El 10 de gener és la data de recepció de les obres. La data d'obertura s'ha de negociar encara amb els paradistes, i dependrà de com estiguin les obres de les parades. Si ja estan acabades, llavors podria ser de seguida”, va afirmar. Està previst que el 15 de desembre l'adjudicatària de les obres de rehabilitació del Mercat Central les acabi definitivament.

L'obertura de les parades es farà al mateix temps que la del supermercat que gestionarà la cadena Mercadona. Els locals comercials, però, probablement hauran d'esperar, tot i que no es descarta que algun local que requereixin poques obres prèvies també obri coincidint amb la inauguració.

Foment licita la urbanització de la plaça

Un cop es posi en funcionament el nou Mercat Central, la feina no s'haurà acabat, ja que llavors caldrà començar les obres d'urbanització de la plaça Corsini, ara ocupada per la vela provisional on es troben els paradistes des del 2007. El Ministeri de Foment s'encarregarà de finançar aquestes obres amb una aportació de 512.487,45 euros provinents del programa de rehabilitació arquitectònica de l'1,5% cultural. El ministeri tot just divendres va anunciar que començava el concurs de licitació de les obres, amb la previsió que les obres puguin arrencar durant el primer semestre de l'any vinent. Les tasques d'urbanització, que inclouran la substitució del paviment i el mobiliari urbà, tindran una durada de setze mesos. Amb aquest pas, l'Estat assumeix una part del compromís d'aportar vuit milions al projecte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: