Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més vendes i més afluència de compradors al remodelat Mercat Central de Tarragona

L’Ajuntament preveu estrenar per Santa Tecla el nou carilló que s’instal·larà al rellotge de la façana

Quatre clients, d'esquenes, davant una parada de carn del Mercat Central de Tarragona Quatre clients, d'esquenes, davant una parada de carn del Mercat Central de Tarragona ROGER SEGURA / ACN
Comerç ACN
Dijous, 15 Març 2018 19:10

El Mercat Central de Tarragona celebra aquest divendres el primer aniversari de la seva remodelació i reobertura al públic després de gairebé deu anys d’obres. Durant aquest període, l’equipament ha rebut més afluència de compradors -amb un perfil més jove- i les parades han incrementat les vendes en més d’un 25%, segons ha assenyalat la regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. D’entre les assignatures pendents hi ha la nova licitació dels tres espais que romanen sense ocupar i l’incompliment de l’horari per part d’alguns paradistes, que a hores d’ara ja ha suposat l’obertura d’una desena d’expedients sancionadors. Aquest dijous a la tarda s’ha presentat el disseny del nou carilló que s’instal·larà al rellotge de la façana. La peça, que comptarà amb elements del Seguici Popular, tindrà un cost d’uns 62.000 euros i s’estrenarà per Santa Tecla.

El carilló constarà d’un carrusel musical amb l’Àliga, el Lleó, la Negrita, el Gegant Moro, la Geganta Vella i el Nano Capità, els quals rotaran cada dia a les 12 del migdia, acompanyats de la melodia de l’Amparito Roca. El disseny s’ha encarregat a l’artista i joier Joan Serramià.

Les figures seran tridimensionals i, com a màxim, faran un metre d’alçada per 35 centímetres d’amplada. Serramià ha detallat que la del gegant serà la figura més gran i que la resta mantindran les proporcions. La instal·lació quedarà resguardat a l’interior d’unes portes ubicades sota l’esfera del rellotge.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat que aquest element complementarà l’atractiu del mercat i es convertirà en un nou reclam ciutadà i turístic. Al seu torn, la regidora Elvira Ferrando ha insistit que treballen per organitzar la celebració del Cap d’Any a la també renovada plaça Corsini.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: