Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

El suport socialista al govern fa prosperar la modificació del contracte de lloguer del Cafè de Reus

El deute acumulat és de 30.000 euros i cal fer-hi inversions per valor de 100.000

Imatge d'arxiu del Cafè de Reus Imatge d'arxiu del Cafè de Reus REUSDIGITAL.CAT
Comerç
Dimarts, 06 Març 2018 07:43

El suport socialista al govern ha permès que aquest hagi pogut donar llum verd a la modificació de les condicions del traspàs del contracte d'arrendament del local del Cafè de Reus. L'alcalde, Carles Pellicer, ha exposat que tot el procediment "està aval·lat per intervenció i secretaria" i que "no ens podem deixar perdre un emblema com aquest". "Hi ha un empresari que està disposat a fer-se càrrec del deute i fer-hi inversions, i per això ens demana una carència", ha descrit. D'aquesta manera, el nou llogater de l'espai haurà de satisfer el deute existent i fer inversions per valor de 100.000 euros "per la seva mala conservació". "Si descartem aquesta possibilitat, el que pot passar és que perdem la llicència de restauració del local", ha advertit el batlle. Cs, PP i CUP hi han votat en contra.

Termini de 10 anys

El regidor Enrech ha assenyalat que al ple de juliol de l'any passat es va resoldre una proposta de traspàs del contracte de lloguer del local del Cafè de Reus. "Un cop va ser al local, l'arrendador ens va demanar una càrencia del lloguer per l'estat de conservació en què aquest es va trobar", ha assenyalat. Per aquesta raó, ha apuntat, s'ha proposat la modificació del contracte de traspàs en qüestió per tal que el contracte resultant tingui un termini de 10 anys, amb una pròrroga de cinc més, amb un preu aproximat de 2.700 euros mensuals de lloguer.

Des del PP, el seu portaveu, Sebastià Domènech, ha apuntat que "el que calia era reclamar el deute, d'uns 30.000 euros, als anteriors ocupants del local". "El que no pot ser és que des de l'Ajuntament se cedeixi un local a un empresari tot fent competència deslleial a d'altres del sector", ha carregat el conservador per anunciar el vot contrari a la proposta del govern. Des del PSC, Andreu Martín s'ha preguntat "què hi guanyem i què hi perdem" si es torna a obrir una activitat de restauració al local. "En 15 anys, en tot cas, quan hagi vençut el contracte, ja ens podrem plantejar què s'hi fa", ha indicat per argumentar el suport socialista a l'equip de Pellicer.

'Negoci a uns amiguets'

El taronja Juan Carlos Sánchez ha matisat que "hi ha marge de maniobra" a l'hora de negociar les condicions del lloguer del recinte. "Podem estar d'acord en què hi hagi algú interessat en fer una activitat al local, però no pas en les raons per les quals es demana una carència", ha explicat. "Si rescindim el contracte es perdrà la llicència, i podríem usar l'espai per a un ús municipal. Hi podríem traslladar l'equip d'informàtics que són al Tecnoparc, posem per cas", ha proposat. "Hi votarem en contra, però perquè creiem que es pot plantejar la negociació d'una altra manera", ha conclòs. Des de la CUP, Xavier Engelergues ha apuntat que la proposta del govern "se sotmet a les normes del capitalisme" per "donar el negoci a uns amiguets".

Com Sánchez, el cupaire ha fet una sèrie de propostes d'ús per al local. D'aquesta manera, ha instat la resta de partits a plantejar-se cedir-lo a entitats i associacions de la ciutat "per tal que puguin reunir-se". "Creiem que els béns municipals han de ser per a la gent", ha reblat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: