Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

Reus té més d’un centenar de locals buits al nucli antic

A principi de març, l’Ajuntament va anunciar l’elaboració d’un cens d’establiments buits per dinamitzar l’economia local

La plaça del Mercadal de Reus ofereix diversos locals disponibles La plaça del Mercadal de Reus ofereix diversos locals disponibles MARC BUSQUETS
Comerç
Diumenge, 04 Juny 2017 10:51

Fa setmanes el govern municipal va anunciar la creació d’un projecte per dinamitzar el comerç de la ciutat. D’aquesta manera, administració i el sector immobiliari uniran esforços per fer un cens dels locals disponibles amb l’objectiu d’atraure operadors externs. En aquest sentit, la regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, va explicar que aquest estarà llest “en un futur immediat” i va dir que es tracta d’una iniciativa de “llarg recorregut”, destinada a “construir un nou model comercial a Reus”.

Segons s’ha pogut saber, a més, el projecte inclou la redacció d’un dossier a l’abast dels nous operadors comercials i que podrà usar-se com a eina de consulta a l’hora de buscar un local. La taula de treball, amb tretze agents immobiliaris diferents de la ciutat, s’ha reunit en un parell d’ocasions i, segons Caelles, una tercera ja està planificada.

La redacció de Reusdigital.cat va fer un recompte a final d’abril dels espais buits que hi havia de Tomb de Ravals endins (van quedar excloses, per tant, vies com Sant Joan o Llovera). Per determinar-ne la quantitat, es va tenir en compte que s’indiqués la seva disponibilitat amb el cartell corresponent. En total, se’n van detectar 108, si bé cal dir que aquesta quantitat pot variar en funció d’obertures recents o d’altres que estiguin previstes, com a conseqüència “del mercat canviant”, en paraules de Caelles. Fonts consultades en l’elaboració d’aquest reportatge van puntualitzar que més enllà de les dades que s’havien obtingut, cal avaluar la densitat d’ocupació d’una via. La situació “no és preocupant” mentre el percentatge de locals buits en un carrer no superi el 25% del total, van dir.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: