Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

100 anys del primer taller d’alabastre a Sarral

La celebració del centenari vol reivindicar la capitalitat del sector a nivell català

Imatge d'arxiu del Museu de l'Alabastre de Sarral Imatge d'arxiu del Museu de l'Alabastre de Sarral LA RUTA DEL CISTER
Comerç Redacció Infocamp
Dijous, 02 Març 2017 10:42

Aquest 2017 Sarral celebra el centenari de la instal·lació a la vila del primer taller modern dedicat a l’elaboració de productes artístics, decoratius i d’artesania d’alabastre. ‘2017 Any Alabastre Sarral’ es presenta amb l’objectiu de reivindicar el poble com a capital del sector a nivell nacional i promocionar la indústria local. Per aquest motiu, l’Ajuntament, la societat civil sarralenca i les empreses dedicades a la indústria s’han agrupat en una comissió per tal d’organitzar durant tot l’any diferents activitats a realitzar.

Ara fa 100 anys van arribar a Sarral un francès, Maurice Raud, i un italià, Victor Arcangioli, que atrets per un carregament d’alabastre, el qual provenia en tren de Barcelona, els va a portar a la vila creant el primer taller modern d’aquest mineral. Durant la celebració del centenari, es produiran xerrades, exposicions i activitats de divulgació diverses per tal de donar a conèixer  la història d’aquest sector.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: