Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’IPHES guardona l’Ajuntament de Cambrils per la seu compromís amb el centre d’investigació

Presentada la nova Xarxa de Municipis IPHES per posar en valor la col·laboració dels ens locals amb activitats de recerca i socialització

L’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social guardona l'alcaldessa, Camí Mendoza, pel seu suport a les excavacions del jaciment del Cavet L’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social guardona l'alcaldessa, Camí Mendoza, pel seu suport a les excavacions del jaciment del Cavet CEDIDA
Ciència Redacció Infocamp
Diumenge, 18 Març 2018 12:14

L’Ajuntament de Cambrils ha estat un dels ens locals guardonats per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) per la seva col·laboració amb activitats de recerca i socialització per apropar la ciència a la societat. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha recollit el reconeixement durant l’acte de presentació de la nova Xarxa de Municipis IPHES celebrat divendres, que ha nascut amb l’objectiu de reforçar, diversificar i intensificar aquest treball posant en valor el patrimoni arqueològic.

L’Ajuntament dóna suport econòmic i logístic a les excavacions del jaciment del Cavet, on s’han trobat evidències de les ocupacions neolítiques més antigues de la Península Ibèrica, mitjançant convenis específics en el context del conveni marc de col·laboració signat entre el consistori i l’IPHES l’any 2005.

Els jaciments arqueopaleontològics són el puntal de la recerca que es desenvolupa a l’IPHES. Dels seus inicis aquest centre de recerca ha considerat els municipis on s’ubiquen aquests jaciments com a veritables socis, actors indispensables en la valorització del patrimoni arqueològic.

Per aquest motiu s’ha creat un teixit compromès amb el territori que ha generat la Xarxa de Municipi IPHES. En el transcurs de l’acte també han rebut reconeixements 13 localitats més que col·laboren amb aquest centre de recerca. Els municipis reconeguts són els que s’han implicat en el desenvolupament de la recerca i/o activitats de socialització, ja sigui contribuint logísticament i econòmicament en les excavacions arqueològiques, implicant-se en la creació d’espais per a la interpretació i posada en valor dels jaciments, acollint exposicions, etc, amb la finalitat d’apropar i fer partícip del coneixement en prehistòria i evolució humana a la ciutadania des del seu propi territori.

Els municipis guardonats

Les localitats guardonades han estat Caldes de Malavella, Cambrils, Capellades, el Catllar, la Canonja, l’Espluga de Francolí, la Febró, la Riba, Moià, Montblanc, Mont-Ral, Salou i Vimbodí i Poblet, que acullen jaciments arqueològics, i Tarragona, pel suport des de la creació de l’institut, i especialment per facilitar la construcció de l’edifici en el seu terme municipal.

El 2017 van ser 40 els municipis de Catalunya que van col·laborar amb alguna de les 80 activitats que s’han realitzat en aquest territori, algunes de les quals, a més dels ajuntaments, es duen a terme també gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona i de la Diputació de Barcelona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: