Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ciència que distreu de l’esmorzar

L’Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) obre les portes del seu centre de recerca als alumnes a través d'un casal d'estiu

Els alumnes del casal d'estiu de l'ICIQ durant les sessions d'experiments que es duen a terme als laboratoris del centre de recerca Els alumnes del casal d'estiu de l'ICIQ durant les sessions d'experiments que es duen a terme als laboratoris del centre de recerca AGNÈS LLORENS
Ciència Agnès Llorens
Dilluns, 31 Juliol 2017 08:47

Molts caparrons abocats damunt de la taula observen com es comporta el reactiu. En petits grups, els alumnes observen com es desnaturalitzen les proteïnes que formen el rovell d’un ou aplicant diferents pautes. Curiositat i concentració. Tot i que habitualment és fàcil associar un grup de nens i nenes reunits en una sala amb soroll i disbauxa, en aquesta ocasió tots els aprenents de científics es mantenen atents. Fins i tot se sent un tímid “tant aviat?” quan la responsable de l’experiència anuncia que ja és l’hora del descans de l’esmorzar.

Divendres al matí ens trobem a les instal·lacions de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i és el darrer dia del casal d’estiu Fem Química, que durant tota la setmana ha aplegat una quinzena de nens i nenes de cinquè i sisè de primària, que han pogut gaudir de les instal·lacions d’aquest centre de recerca per poder experimentar amb la química. Durant l’última jornada d’aquesta experiència, els participants han presentat, a un públic fidel –els seus pares i les seves mares–, els experiments que han dut a terme i les conclusions a les quals han arribat.

“He gaudit molt de l’experiència i dels experiments”, comenta el Biel, un dels participants del casal. El Biel té onze anys i sosté que, tot i que no sap quin camí professional triarà quan serà més gran, sí que sap que les matèries que més li agraden són “les matemàtiques i les ciències”.

Precisament aquest és l’objectiu del casal. “Volem despertar l’interès per la ciència i que els nens i nenes puguin veure com es treballa en un institut de recerca”, sosté la doctora Laia Pellejà, responsable de l’àrea de Divulgació i Formació Científica de l’ICIQ, que explica que, durant l’experiència, els petits alumnes treballen de la mateixa manera que els científics –amb materials no perillosos– i que, de cara a l’any vinent, “ens plantegem seguir endavant amb alumnes de diferents centre de Tarragona”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: