Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

‘La Ciència de la Xocolata’, un impuls per a fomentar la vocació científica

La URV i l’ICIQ presenten aquest projecte educatiu als alumnes del Pau Delclòs

Imatge d'arxiu del departament de bioquímica de la URV Imatge d'arxiu del departament de bioquímica de la URV URV
Ciència Redacció Infocamp
Dilluns, 23 Gener 2017 11:10

Els alumnes de cinquè i sisè de primària de l’escola Pau Delclòs de Tarragona participen en la primera sessió del projecte ‘La Ciència de la Xocolata’. Aquesta iniciativa és un projecte educatiu destinat a fomentar vocacions científiques entre alumnes de 10 a 12 anys. L’estudiant de doctorat Katherine Gil del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha estat l’encarregada d’inaugurar el projecte amb la xerrada ‘Desxifrant l’ADN del cacau’. Aquesta és la primera sessió d’un total de cinc que s’aniran programant fins al mes de maig i que seran conduïdes per diferents investigadores de la URV i de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

La resta de sessions tractaran sobre l’origen, els cristalls, l’aliment i l’art de la xocolata. Aquest conjunt de sessions pretenen mostrar la recerca i coneixement que s’amaga darrera d’un producte tan quotidià. Les xerrades serviran també per posar en valor la tasca de la investigació que des de diferents àmbits aporten coneixement sobre el món que ens envolta i per tant, contribueixen en el progrés de la societat.

L’objectiu de ‘La Ciència de la Xocolata’ és compartir coneixement científic amb alumnes de 5è i 6è de primària per a fomentar el seu interès per la ciència i la recerca com a professió. Es vol incidir especialment en encoratjar vocacions científiques, a través de donar visibilitat a investigadores que actualment fan recerca puntera a la URV i a l’ICIQ. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: