Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus atén un 30% més de dones víctimes de violència que l'any passat

Entre gener i octubre, l'Oficina d'Atenció a la Víctima rep 289 denúncies

Imatge d'arxiu del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Reus Imatge d'arxiu del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Reus ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal ACN
Dimarts, 24 Novembre 2020 13:49

Els serveis municipals de l'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV) i del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Reus han fet prop d'un 60% més d'atencions i han atès prop d'un 30% més de dones víctimes de violència enguany, coincidint amb la pandèmia, que durant el mateix període de 2019. L'atenció s'ha fet de manera presencial, telefònica i telemàtica, segons informa l'Ajuntament de Reus. En concret, entre gener i octubre s'han fet 1.799 atencions a 339 dones víctimes de violència -673 atencions més i 78 dones ateses més que en el mateix període de l'any anterior. Durant aquest temps, l'OAV ha comptabilitzat 289 denúncies de dones víctimes de violència.

Segons el consistori, el servei psicològic ha fet 341 atencions a 73 dones víctimes de violència i el servei d'assessorament jurídic, que també atén dones que no estan en situació de violència, ha fet 290 atencions a 236 persones.

Pel que fa a la tipologia de les trucades de violència de gènere, són de contenció emocional, de demanda d'ajuda econòmica i d'angoixa per la situació d'emergència social i sanitària generada per la covid-19.

En el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, l'Ajuntament de Reus ha impulsat una campanya de difusió dels serveis municipals especialitzats d'atenció a les dones.

Amb el lema 'Atreveix-te a parlar!', la campanya fa una crida a les dones que pateixen violència o a qualsevol persona coneixedora d'una situació de violència a què demanin ajuda.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: