Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig del Camp aprova un pressupost de 27 milions per al 2020

Entre les inversions, destaquen la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals, el Pla de Barris, la nova Oficina de Turisme i les millores a la zona esportiva

Imatge del ple extraordinari de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, que ha aprovat el pressupost del 2020 Imatge del ple extraordinari de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, que ha aprovat el pressupost del 2020 AJUNTAMENT DE MONT-ROIG DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 21 Febrer 2020 17:32

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest divendres, en un ple extraordinari, el Pressupost Municipal per a l'exercici del 2020. El pressupost consolidat, incorporant els comptes del mateix Ajuntament i les Entitats Públiques Empresarials Nostreserveis i Nostraigua, ascendeix als 27,07 milions d'euros. Amb relació als comptes només de l'Ajuntament, aquests són de 23,64 milions d'euros, el que suposa un 15% més que l'any passat. Pel que fa a les inversions aquestes se situen en 2,4 milions d'euros, set vegades més que les inversions de l'últim exercici.

Els comptes s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC i Impulso Mont-roig Miami) i Ciutadans, l'abstenció d'ERC-MES-AM i Ara Verds per Més i els vots en contra de Junts per Mont-roig-Miami.

Un pressupost pensat en el Pla Estratègic

Amb aquest pressupost, el govern municipal posa fil a l'agulla en el compliment del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030. Amb aquests comptes, i amb els recursos humans propis de l'Ajuntament, s'executaran o es donarà inici a la meitat de les 109 accions previstes en el Pla que es va elaborar amb la participació de la ciutadania i va ser aprovat el passat mandat amb el suport de pràcticament tot el consistori.

Estabilitat pressupostària

El govern defineix aquest pressupost com a "continuista", que respon a criteris d'equilibri i compleix totes les exigències legals en matèria d'estabilitat i sostenibilitat financera. Al mateix temps, suposa un increment important en l'apartat d'inversions respecte al pressupost de l'any passat, arribant als 2,4 milions, prop de 7 vegades més que en l'últim exercici.. Aquesta pujada de la inversió prevista és conseqüència en part de l'increment en un 15% dels ingressos per un repunt en les llicències d'obres extraordinàries.

Les àrees de despesa que s'incrementen més són, sobretot, el Pla de Barris, que enceta el seu darrer any amb voluntat d'executar el màxim de projectes pendents; Turisme, Camins i Medi Ambient, i la gestió d'escombraries i neteja viària, coincidint amb la voluntat de millora i renovació del servei. El capítol de personal i el Fons de Contingència també suposen un increment important per tal de reforçar els recursos humans municipals.

A més, el pressupost contempla una redistribució de despesa social a algunes àrees que absorbiran l'alça de les polítiques de protecció social: es preveu el reforç de personal adscrit a l'àrea de les persones, a la vegada que s'incrementa el finançament de projectes socials en el marc del Pla de Barris.

Les principals inversions municipals

Les inversions més importants que contempla el pressupost, una gran part finançades per altres administracions, són la dotació d'autoconsum energètic als edificis municipals mitjançant plaques fotovoltaiques que ascendeix a 994.000 euros, finançats en part per l'IDAE. Aquesta inversió afavorirà la reducció del consum energètic dels edificis municipals i està previst que en sis anys s'amortitzi la inversió inicial.

El pressupost contempla la construcció d'una nova oficina de turisme (308.000 euros), finançada en part pel Ministeri de Turisme; uns nous vestidors i millores a la zona esportiva de Mont-roig (230.000 euros), i les inversions previstes en el marc del Pla de Barris, especialment l'eliminació de barreres arquitectòniques a l'àmbit, la construcció de carrils bici i altres millores que superen els 500.000 euros en el seu conjunt.

Entitats municipals

Pel que fa al pressupost de les dues entitats públiques municipals, el de Nostreserveis, que és de 4.256.933'88 €, s'incrementa en un 14%, mentre que Nostraigua, xifrat en 3.081.391 € té una davallada del 32%.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: