Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Torredembarra penjarà la pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics

El ple també aprova una moció en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística i una altra per incorporar més noms de dona als carrers del municipi

Ple de l'Ajuntament de Torredembarra celebrat el 15 de març Ple de l'Ajuntament de Torredembarra celebrat el 15 de març AJ. TORREDEMBARRA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dissabte, 17 Març 2018 10:13

El ple de l'Ajuntament de Torredembarra va aprovar dijous penjar a la façana la pancarta demanant la llibertat del presos polítics. La moció va ser aprovada amb els vots favorables dels grups d'ERC, l’ABG, el PDECat i Unió, la CUP i Avui Democràcia, l'abstenció del regidor Jordi Solé (PSC) i els vots en contra dels altres dos regidors del PSC, el PP i Ciutadans.

Els grups favorables van coincidir en destacar que "demanar la llibertat de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart és un tema de drets humans i democràcia" i, per aquest motiu, defensen el seu alliberament, encara que no tota la població comparteixi aquesta reivindicació. Les tres formacions contràries a la pancarta van dir que l’ajuntament "és un edifici de tots" i, per tant, no troben convenient penjar una pancarta que representa a una part només de la societat. El bloc unionista també va afirmar que no els considera "presos polítics".

El ple també va aprovar una moció en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística, que només va rebre els vots en contra de Ciutadans i PP. També es va aprovar per majoria una moció del PDeCAT i Unió per instar al govern espanyol perquè rescabali els imports que va deixar de subvencionar des de l'any 2008 a la Generalitat per a l'educació de 0 a 6 anys.

L’Ajuntament de Torredembarra també va aprovar per unanimitat, a proposta del PDeCAT i Unió, ERC, PSC i ABG, la incorporació de més noms de dona al nomenclàtor de carrers del municipi. El plenari també va acordar per unanimitat presentar la Coral de Santa Rosalia com a entitat mereixedora per a la concessió del Consell Comarcal del Tarragonès d'una distinció de mèrit de serveis distingits pels seus 40 anys.

En canvi, no va prosperar una moció de Ciutadans per instal·lar fanals solars en tot el municipi en substitució dels actuals a mesura que aquests es deteriorin o siguin de nova instal·lació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: