Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Tarragona defensarà el sistema públic de pensions al proper plenari

El Grup Municipal del PSC ha presentat una moció en que defensa un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtat

La consellera de Serveis a la Persona de Tarragona, Ana Santos (PSC), en una imatge d'arxiu La consellera de Serveis a la Persona de Tarragona, Ana Santos (PSC), en una imatge d'arxiu INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 20 Febrer 2018 18:17

La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos (PSC), ha explicat que “les polítiques del govern espanyol estan posant en perill l’actual sistema de pensions públic, i que les modificacions incorporades provoquen una pèrdua de poder adquisitiu dels i les pensionistes”. Com a tall d’exemple, Santos ha explicat que des de 2011 el Fons de Reserva ha passat de 66,8 milions d’euros a només poc més de 8 milions actualment. “En definitiva, entre préstecs i altres fons del govern, s’han gastat més de 93 milions d’euros addicionals a les cotitzacions per pagar les pensions entre 2012 i 2017”.

Els i les socialistes tarragonins proposen diversos acords al ple d’aquest mes de febrer. “Volem que s’elimini el factor de sostenibilitat de les pensions i que es retorni al consens del 2011, i les pensions s’actualitzin d’acord amb l’IPC”, explica Ala regidora. “A la vegada, volem que l’actual sistema de pensions sigui sostenible, i per això cal que s’augmentin els ingressos amb nous impostos a la banca i a les transaccions financeres i també intensificant la lluita contra l’ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social. Pensem que si la ciutadania ha contribuït a rescatar el sistema financer, ara cal que els bancs contribueixin al rescat del sistema públic de pensions”.

Per últim, la consellera Santos també ha volgut fer èmfasis en la idea de que actualment les dones pensionistes cobren un 40% menys que els homes pensionistes, aquest problema és conegut com a dèficit de gènere i s’ha d’eradicar “aprovant una llei d’igualtat laboral, per eliminar la bretxa existent en els salaris i per tant en les cotitzacions entre homes i dones, i recuperant la iniciativa d’incrementar les pensions de viduïtat per a majors de 65 anys i que no rebin cap altra pensió pública”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: