Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pressupost de Valls reforçarà inversions, serveis a les persones i polítiques d'ocupació

El govern presenta uns comptes de 28,5 milions, un 6,7% més que l'any 2017 / Es preveuen 3,7 milions en inversions (+55,7%), entre elles Ca Xapes i el Museu Casteller

Entre les inversions, destaca la major aportació al projecte de rehabilitació de l’històric edifici de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat (885.000 euros) Entre les inversions, destaca la major aportació al projecte de rehabilitació de l’històric edifici de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat (885.000 euros) ARXIU/ AJUNT. DE VALLS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 15 Febrer 2018 18:30

La proposta de pressupost municipal per al 2018 que es debatrà en el plenari del proper 26 de febrer contempla una despesa de 28,5 milions d’euros, un 6,7% més que l’exercici anterior. Els principals increments es concentren a inversions i, com en anteriors exercicis, es reforcen serveis de cohesió social i atenció a les persones, Empresa i Ocupació i Cultura. Per contra, el pressupost manté la política de contenció de despeses estructurals.

Les inversions previstes se situen en 3,7 milions d’euros, un 55,7% més que les pressupostades inicialment el 2017, i un 58% són actuacions al Barri Antic. Entre les principals destaca la major aportació al projecte de rehabilitació de l’històric edifici de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat (885.000 euros) o també el Museu Casteller. Com a novetats, s'incorporen al pressupost projectes com el de la rehabilitació del primer tram de la muralla de Sant Antoni al Portal Nou (395.000 euros). En el capítol d’actuacions de recuperació del patrimoni local s’hi afegeixen també com a noves inversions la rehabilitació de l’entorn de l’ermita de Santa Magdalena, o el projecte ambiental per recuperar l’entorn de l’antic pont del Camí dels Molins, als torrents de Valls.

El pressupost d’inversions també introdueix 150.000 euros per a l’adquisició i rehabilitació d’habitatges, en aquest cas per a l’actuació municipal per la creació d’habitatge dotacional, en concret al carrer Sant Francesc. També sobresurten tres inversions en millores d’equipaments esportius, amb 333.000 euros per a la pista esportiva del Vilar, 80.000 per a la millora de la piscina coberta del Fornàs o 50.000 per a la nova pista de bàsquet al barri del Fornàs, aquesta última, una proposta ciutadana sorgida a través dels processos de pressupostos participatius. En aquest sentit, també s’han incorporat els dos altres projectes escollits per participació ciutadana: la creació d’un espai per a Vallsgat (80.000 euros) o diverses millores al parc del Mas Miquel (17.000 euros).

El pressupost d’inversions preveu també obres de millora de carrers a la ciutat (200.000 euros), continuar amb la modernització de l’enllumenat públic (200.000 euros) o 100.000 euros per actuacions específiques al polígon industrial. També s’invertiran 55.000 euros per al desplegament d’un carril bici.

El govern local preveu que la xifra d'inversions municipals es veurà augmentada per la incorporació pressupostària posterior d’obres en curs o en fase de licitació com poden ser, entre d’altres, la millora de les entrades a Valls per les carreteres del Pla i Barcelona, la reforma urbanística al carrer Jacint Verdaguer o la prevista al passeig dels Caputxins i a la carretera del Pla, l’asfaltatge del carrer Artesans del Polígon, l’ampliació del pati de l’escola Enxaneta o millores en xarxes de clavegueram com les del carrer Segrià a Nou Miramar o també al barri de les Cases Verdes.

Serveis a les Persones

El pressupost de l’Àrea de Serveis a les Persones se situa en 2,5 milions d’euros, un 9,1% més en global que el 2017. L’Ajuntament destinarà enguany 499.000 euros en ajuts directes a les persones i famílies, a protecció a la infància i la gent gran i a les entitats del tercer sector amb les que col·labora per al desplegament de programes socials.

Augmenta per segon any consecutiu el pressupost d’Ensenyament amb un 3,6%, consolidant els increments de l’aportació municipal a l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard o mantenint, amb fons propis, el Pla Educatiu d’Entorn de cohesió a les escoles. També augmenta el pressupost de Joventut i Acció Cívica, en aquest cas en un 18,2%.

Ocupació, Promoció i Cultura

També es reforcen els augments pressupostaris aplicats en anteriors exercicis a Empresa i Ocupació. D’aquesta manera, l’Ajuntament augmentarà la seva aportació a Vallsgenera i als diferents programes de formació ocupacional que impulsa l’institut municipal fins als 893.000 euros, un 6,1% més. En els últims sis anys, el consistori ha incrementat la seva aportació econòmica en més del doble (+123,8%) a Vallsgenera que, per a l’any vinent, comptarà amb un pressupost de 2,3 milions d’euros.

També es reforcen els pressupostos per als programes de promoció de la ciutat. En concret, es dota amb 169.000 euros per a activitats turístiques, firals i comercials, un 4,3% més, i a la vegada s’incrementa en un 13,1% (80.400 euros) les subvencions a entitats o a esdeveniments de promoció gastronòmica, firal o turística.

El pressupost per aquest 2018 també creixerà, fins a situar-se en 2.113.900 euros (+3,8%), mantenint la dinàmica dels últims anys de reforç, entre altres àmbits, de la programació dels Teatres de Valls o les principals celebracions culturals com la Festa Major de Sant Joan o la Fira de Santa Úrsula. A més però, també s’incrementen les subvencions al teixit associatiu cultural, en bona part pel suport econòmic municipal a les colles castelleres amb motiu de la seva participació a l’Smithsonian Folklife Festival a Washington aquest estiu.

Contenció de les despeses estructurals i financeres

El pressupost manté contingudes les despeses estructurals de l’Àrea de Serveis Interns que s’incrementen en global només un 1,2%. En aquest sentit, el canvi més destacat és la reducció a Hisenda, gràcies a la baixada d’un 4,1% de les despeses financeres. En els últims dos anys, aquest capítol s’haurà reduït en més d’un 9%.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: