Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Tarragona demana restituir les lleis suspeses pel TC davant la situació d’emergència social

Les 46 lleis aprovades pel Parlament inclouen mesures contra la pobresa energètica o en contra dels desnonaments

La CUP presentarà la moció en el proper plenari de l'Ajuntament de Tarragona La CUP presentarà la moció en el proper plenari de l'Ajuntament de Tarragona CEDIDA
Vida Municipal Marina Martínez
Dimecres, 17 Gener 2018 11:53

El grup municipal de la CUP a Tarragona presentarà una moció en el proper plenari, el 25 de gener, per tal que l’Ajuntament demani al Parlament la restitució de les 46 lleis suspeses pel Tribunal Constitucional per fer front a la situació d’emergència social que viu el país.

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha assegurat que “l’Estat espanyol és un mur no només contra l’alliberament nacional i contra el dret a autodeterminar-nos; sinó també contra qualsevol tipus de millora social”. A més, la portaveu cupaire ha explicat que “la desigualtat social continua creixent, el risc d’exclusió social no només afecta als parats sinó també als assalariats i cada cop hi ha més desigualtats per accedir al sistema sanitari o educatiu”. Per la seva banda, el portaveu de la CUP, Jordi Martí, ha afirmat que “no són lleis per arribar a acabar amb el sistema capitalista; sinó que són per no patir tant en aquest sistema”.

Per aquests motius, la CUP engega una campanya articulada a través de la presentació de mocions als ajuntaments on es demana que es tornin a aprovar i aplicar normatives com el decret llei d’impostos als bancs, contra la pobresa energètica i la llei d’emergència habitacional contra els desnonaments.

Des del grup municipal s’espera rebre el suport “no només de les altres forces sobiranistes; sinó també de la resta de forces d’esquerra” perquè consideren que “les lleis suspeses no són revolucionàries; simplement són més justes”. Estrada ha afegit que “també es tractarà de veure que fa el PSC, que té l’oportunitat de demostrar que té més d’esquerra del que hem vist, lamentablement, en els darrers anys aquí a Tarragona”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: