Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PDeCAT proposa dedicar la plaça interior del Mercat Central a Albert Abelló

Tant el PDeCAT com la família del regidor traspassat argumenten que "la seva vida va girar a l'entorn a aquest equipament comercial on la seva besàvia ja tenia una peixateria l'any 1915"

Imatge d'arxiu de Joan Albert Abelló Hierro Imatge d'arxiu de Joan Albert Abelló Hierro CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 13 Gener 2018 14:49

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona ha sol·licitat per escrit a l’alcaldia assignar a la plaça interior del Mercat Central el nom de Joan Albert Abelló Hierro, portaveu del mateix grup municipal desaparegut el passat 20 de desembre, després de patir un infart.

“És una petició que fem com a grup municipal i en nom de la família de l’Albert Abelló”, ha explicat la regidora del PDeCAT, Cristina Guzmán, que ha assenyalat que l’indret escollit “no podia ser altre que el Mercat Central de Tarragona”. “La seva vida va girar entorn a aquest equipament comercial on la seva besàvia ja tenia una peixateria l’any 1915”, ha recordat Guzmán.

Un cop lliurada a l’àrea d’alcaldia, la petició serà debatuda en el pròxim consell d’administració de l’Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals, S.A (ESPIMSA).

Biografia de Joan Albert Abelló Hierro

Joan Albert Abelló Hierro (Tarragona, 9 de març de 1960 – 20 de desembre de 2017), fill d’Albert Abelló i d’Anna Maria Hierro, va ser un emprenedor tarragoní amb una llarga trajectòria en el sector del comerç. L'any 1987, amb només 27 anys, va fundar la cadena de supermercats dedicats a la venda especialitzada d'aliments congelats "Ana Pons". El seu model de negoci -basat en la innovació, el rigor professional, la capacitat de gestió i la implantació de noves formes de relació amb els consumidors- es va estendre ràpidament arreu del territori català.

Actualment gestionava negocis en l’àmbit internacional i local, entre els quals destaca el Nipo Suchi Bar ubicat al Mercat Central de Tarragona. De fet, la família de Joan Albert Abelló Hierro va estar vinculada al Mercat Central de Tarragona des que aquest equipament va obrir. La seva besàvia Agneta tenia parades de peix al Mercat Central des de l’any 1915, negoci que va continuar amb la seva àvia Lola Pons. La vida de Joan Albert Abelló Hierro sempre va girar entorn el Mercat Central de Tarragona.

 Va ser president de la Cambra de Comerç de Tarragona des de l’any 2006 fins al gener del 2015. Durant la seva presidència en aquesta institució va destacar la seva estreta relació amb totes les administracions, el foment de la internacionalització, la lluita per a la millora de les infraestructures tarragonines i la defensa de la capitalitat de Tarragona. Des de la Cambra de Comerç, Joan Albert Abelló Hierro va impulsar el certamen gastronòmic “Tarragona dTapes”, una iniciativa pionera que més endavant es va replicar a molts municipis de Catalunya.

Entre altres càrrecs, va presidir la Fundació Topromi, va ser conseller de l’Autoritat Portuària de Tarragona, conseller de Catalunya Banc i president de la Fundació Caixa Tarragona. L’any 2015 va ser el candidat a l’alcaldia de Tarragona per Convergència i Unió (CiU) i actualment era el portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, conseller del Consell Comarcal del Tarragonès i president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: