Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC demana un augment urgent de les inversions sanitàries al Priorat

La regidora de Falset, Maria Jesús Sánchez (PSC), recorda que fa anys l'Ajuntament posa a disposició del Departament de Salut una sala del pavelló municipal per oferir serveis bàsics de salut

Centre d'Atenció Primària de Falset Centre d'Atenció Primària de Falset CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 10 Gener 2018 13:12

La portaveu socialista a l’Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sánchez, ha demanat avui “al proper Govern de la Generalitat que augmenti de manera urgent les inversions sanitàries a la comarca del Priorat.” Segons ha explicat la regidora del PSC, “ja fa anys que els habitants d’aquesta comarca patim una inversió sanitària clarament insuficient". Sánchez recorda que el CAP de Falset es va obrir el 1998 i que des d’aleshores, malgrat l’augment de la demanda assistencial i de la progressiva ampliació de la cartera de serveis de salut, "no s’ha dimensionat a les noves necessitats objectives derivades de la pressió dels usuaris.”

La regidora del PSC també recorda que fa anys es va impulsar la creació de l’àrea de rehabilitació del mateix CAP de Falset però que, "primer els governs d’Artur Mas i després els de Carles Puigdemont, van paralitzar la seva construcció". Sánchez explica que “davant d’aquesta realitat des de fa anys l’ajuntament ha posat a disposició del Departament de Salut una sala del pavelló municipal d’esports. Nombrosos ciutadans, no només de Falset sinó també d’altres municipis del Priorat als que dóna cobertura la nostra àrea de bàsica de salut, s’han posat en contacte amb el grup municipal socialista per queixar-se de la situació lamentable que han de patir amb una climatització defectuosa, etc. Per això demanem al nou executiu que posi ràpidament el fil a l’agulla a una situació que s’ha anat deteriorament davant la inacció flagrant dels anteriors governs.”

En aquest sentit, Maria Jesús Sánchez ha emfatitzat que “els i les socialistes volem, i treballarem al Parlament, per aconseguir que tots els ciutadans del Priorat tornem a tenir garanties d’accessibilitat amb un temps màxim de 48 hores d’espera en visites programades i un temps garantit per a la realització d’intervencions quirúrgiques que no podrà ser superior en cap cas als sis mesos.”

Així mateix, el PSC vol garantir també un temps d’espera màxim de 10 minuts per al transport sanitari urgent i d’una hora per al transport sanitari programat. Finalment, l’objectiu és estendre el programa de diagnòstic ràpid a tota la tipologia de càncers (amb un temps d’espera entre la sospita diagnòstica i l’inici del tractament inferior als 30 dies), segons ha detallat la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Falset.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: