Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP exigeix que ERC i ABG expulsin el PSC del govern de Torredembarra

Els cupaires acusen ERC i ABG de posar el pacte amb el PSC per damunt de temes com els presos polítics o de les conseqüències de l'aplicació de l'article 155

El regidor Toni Sacristan (CUP), en una imatge d'arxiu El regidor Toni Sacristan (CUP), en una imatge d'arxiu INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Novembre 2017 18:44

El grup municipal de la CUP de Torredembara ha exigit a ERC i ABG "que expulsin al PSC del seu equip de govern i actuïn amb un ferm compromís en la defensa de la democràcia i de la República de Catalunya". Així mateix, emplacem a les militants i simpatitzants d’aquests partits i a la resta de la ciutadania a mostrar el seu rebuig al “pacte de la vergonya” que hi ha a l’Ajuntament de Torredembarra. Els cupaires demanen el trencament del pacte "per respecte a totes les persones que van participar en el referèndum de l'1 d'octubre votant i defensant els col·legis i per respecte als presos polítics".

Des de l'esquerra independentista recorden que l'aplicació de l'article 155 es va fer amb el suport del PSOE-PSC i Cs, a més del PP. En aquest sentit, denuncien que el 155 "ha suposat la fi de l'autogovern de Catalunya" amb exemples com "la intervenció de l'educació, l'aturada de la recuperació de la memòria històrica i l'atac frontal a la llengua catalana, entre d'altres".També acusen al PSC "d'aplaudir l'empresonament d'en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart, així com de la meitat del govern legítim de la Generalitat", a l'hora que li recorden la seva participació "en manifestacions al costat d'organitzacions feixistes i d'ultradreta que han acabat sempre amb agressions".

En l'àmbit estrictament municipal, la CUP afirma que han intentat en reiterades ocasions reunir-nos amb ERC i ABG per analitzar la situació política actual i afrontar el trencament del pacte de govern local, però lamenten que l'actitud d'ABG i ERC "ha estat donar llargues i ni tan sols voler seure per parlar-ne". La CUP considera "estrany" que ERC vulgui mantenir un pacte de govern "amb un partit que dona suport a l'empresonament del seu màxim dirigent, Oriol Junqueras. Què més necessita ERC de Torredembarra que passi per trencar el pacte amb el PSC?", es pregunten.

Finalment, la CUP també ha criticat l'Alternativa Baix Gaià (ABG), l'altre partit independentista torrenc. Els cupaires consideren contradicatori que l'ABG "ha participat en accions en defensa de les llibertats de Catalunya, però inexplicablement, vol mantenir a tota costa el pacte amb el PSC".

 

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: