Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació accepta la proposta d'ERC d'incorporar al pressupost 450.000 euros més en polítiques socials

ERC acorda amb el govern (CiU-PSC) iniciar una línia d'ajuts a l'habitatge social i l'ocupació dels ajuntaments, a més d'incrementar altres partides

D'esquerra a dreta, els diputats provincials d'ERC Jordi Vinyals, Jordi Cartanyà i Pau Ricomà D'esquerra a dreta, els diputats provincials d'ERC Jordi Vinyals, Jordi Cartanyà i Pau Ricomà CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Novembre 2017 17:40

El Grup Polític d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Diputació de Tarragona ha aconseguit incorporar al pressupost de l'ens 450.000 euros més que es destinaran a polítiques socials. Els diputats Jordi Cartanyà, Pau Ricomà i Jordi Vinyals han exposat que aquestes esmenes que, sumades representen 450.000 euros, no constaven als comptes i que, gràcies a ERC, incrementen l'atenció als municipis i les entitats des de la Diputació.

Habitatge social, en suport als ajuntaments

Amb les negociacions, ERC ha assolit introduir al pressupost un programa de subvencions a ajuntaments per la rehabilitació d'habitatges, que començarà amb 300.000 euros. El Grup d'ERC ha agafat com a base politiques similars que ja realitzen les diputacions de Barcelona i Girona, però "el model que presentem és propi", ha aclarit Jordi Cartanyà. La proposta consisteix en què, mitjançant un programa nou, la Diputació dóna suport als ajuntaments per a la rehabilitació d'habitatges en desús per posar-los en lloguer social. Seria rehabilitació d'habitatges municipals o de particulars que els deixin en cessió d'ús temporalment a l'ajuntament. I a més a més, la subvenció de la Diputació estaria lligada a què els ajuntaments tinguin plans d'ocupació per contractar persones amb risc d'exclusió que s'encarreguin de la rehabilitació.

Escoles de música municipals i esports

El diputat Pau Ricomà ha explicat que la partida del programa d'ajuts a les escoles de música municipals passarà de 400.000 a 500.000 euros, la xifra més alta fins ara. L'esmena republicana suposa un augment del 25%.

Per Pau Ricomà, "incrementar la dotació a les escoles de música permet consolidar una oferta educativa basada en la música que dota als infants de valors humans i artístics". Precisament, un altre acord d'increment pressupostari afecta directament als clubs esportius, i per tant, "també consolida la formació dels valors esportius". I és que ERC ha acordat que la subvenció per al foment de l'esport base i per activitats esportives singulars, passi de 300.000 a 350.000 euros.

Finalment, ERC ha acordat un augment de la partida destinada a la reserva natural de Sebes, de 15.000 euros a 25.000 euros, per una qüestió més aviat tècnica.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: