Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC i CUP de Tarragona exigeixen l’alliberament immediat dels presos polítics catalans

Els grups independentistes presenten al ple de la setmana vinent una moció perquè l'Ajuntament de Tarragona exigeixi l'alliberament de Jordi Cuixar i Jordi Sànchez

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC i la CUP presenten una moció conjunta per exigir l'alliberament dels presidents d'Òmnium i l'ANc Els grups municipals d’ERC-MES-MDC i la CUP presenten una moció conjunta per exigir l'alliberament dels presidents d'Òmnium i l'ANc CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 19 Octubre 2017 18:13

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC i la CUP insten l’Ajuntament de Tarragona a exigir l’alliberament immediat dels presos polítics Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Els independentistes presenten al plenari de la setmana vinent una moció que demana el posicionament del consistori davant la resposta "repressiva" de l’Estat amb l’empresonament dels dirigents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana i dona suport al govern de Catalunya per tal de fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, denuncia que "a Sànchez i Cuixart se’ls condemna per participar en manifestacions independentistes, democràtiques i completament pacífiques. És inadmissible que en ple segle XXI esdevinguin presos polítics dues persones avalades per una àmplia carrera de militància cívica i exemplar, amb les mobilitzacions més multitudinàries i cíviques d’Europa a les espatlles".

La regidora de la CUP, Laia Estrada, considera que és "inadmissible que a l’Estat espanyol mentre els grans corruptes dormen a casa seva, dues persones que són referents de la societat civil catalana estiguin privades de llibertat". En relació a aquest fet, afegeix que "no podem perdre ni un minut més ja que l’Estat pretén esclafar-nos” i considera que “la millor defensa és esdevenir un subjecte polític autodeterminat i proclamar la República ara".

CUP i ERC confien en obtenir els suports suficients per tirar endavant la moció. "Estem davant d’un dels atemptats més greus de les darreres dècades a la democràcia i als drets fonamentals", conclouen les dues formacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: