Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC i la CUP qüestionen una partida destinada a la formació dels treballadors d’Aparcaments Municipals de Tarragona

La portaveu del govern, Begoña Floria, justifica l’acord formatiu amb l’empresa Isora i considera les acusacions rebudes com "un linxament personal"

L'aparcament municipal del Saavedra L'aparcament municipal del Saavedra MARINA MARTÍNEZ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 18 Octubre 2017 17:07

Una sèrie d’irregularitats d'un contracte entre l’empresa d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) i l’empresa Isora Solutions –coneguda abans del canvi per raó social com Cerna Coaching and Research-, segons va avançar el mitjà digital 'Porta Enrere', han generat polèmica entre el govern i l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona. L’empresa municipal ha assegurat en un comunicat que va comptar amb Isora per, a canvi d’una partida amb valor màxim de 47.625 euros, s’impartís formació als treballadors de l’AMT sobre el treball corporal, filtres, intel·ligència emocional, lideratge personal o resolució de conflictes. Alguns dels treballadors, tal i com publica Porta Enrere, afirmen no haver rebut cap tipus de curs de formació exceptuant un parell de sessions d’anglès i d’informàtica.

Per una altra banda, la segona irregularitat que es detecta és el vincle entre l’empresa Isidora i la portaveu del govern, Begoña Floria (PSC), ja que aquesta va ser alumne del coach xilè Hernán Cerna –l’únic administrador de l’empresa fins després del canvi social que va incorporar també com administrador a Álvaro Capitán-.

L’oposició

Davant aquestes controvèrsies, tant el grup municipal de la CUP com ERC-MES-MDC han demanat explicacions. Des de la CUP es sol·licita a la presidència de l’AMT que “al proper Consell d’Administració es donin explicacions i es faciliti la documentació que acrediti en què s’han gastat aquests 47.000 euros”. En aquesta mateixa línia ha parlat el portaveu d’ERC, Pau Ricomà, qui reclama també “saber quin procediment es va utilitzar per contractar l’empresa i quins treballadors van rebre la formació”.

Justificació de l'acord

Davant totes aquestes qüestions, la portaveu de l’Ajuntament de Tarragona i ex presidenta d’AMT, Begoña Floria, ha declarat que “les informacions aparegudes formen part d’un linxament personal reiterat al qual estic sotmesa aquests últims mesos. Les insinuacions i acusacions sobre la meva persona que apareixen en el citat article són completament falses”.

L'AMT, a través d’un comunicat, aclareix que es van seguir les normes internes de contractació de l’empresa publicades a la web de l’AMT; es va acordar un contracte amb l’empresa Cerna Coaching and Research –posteriorment Isora- per un valor màxim de 47.625 euros dels quals, finalment, es van facturar 44.430 euros en tasques de projecte de mapa del talent, mapa de valors i competències, coaching de l’staff i formació integral de la plantilla de l’AMT, entre d’altres, a través d’un termini de 12 mesos i més de 14 jornades de formació amb treballadors de l’empresa –tant grupals com individuals-. A més, des de l’AMT s’especifica que s’ha iniciat una segona fase d’aquest projecte per desenvolupar una eina informàtica per sistematitzar les avaluacions que es desenvolupen als treballadors i per tenir en compte aquestes actuacions per negociar els futurs pactes laborals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: