Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou disminueix l’endeutament municipal a menys d’un terç en cinc anys

El crèdit hauria passat dels 23,5 milions el 2012 als 7,2 milions aquest 2017, tot mantenint la capacitat inversora de 5 milions anuals

Gràfica amb l'evolució dels indicadors d'endeutament en els darrers cinc anys Gràfica amb l'evolució dels indicadors d'endeutament en els darrers cinc anys AJUNTAMENT DE SALOU
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 16 Octubre 2017 16:51

Quan falten un parell de setmanes perquè s’aprovin les ordenances fiscals de cara al proper any 2018, el govern de Salou ha fet públics alguns indicadors econòmics que posen de relleu “la gestió acurada i rigorosa” de l’erari públic al municipi. Així, després de la implantació del control de la despesa descentralitzada a través dels centres gestors –una eina de revisió de les diferents àrees municipals- s’ha vist com els resultats s’han traduït en un ajustament d’indicadors econòmics que han disminuït de manera considerable. El total del crèdit municipal contret per l’Ajuntament amb un import de 23,5 milions d’euros el 2012 (55.43%) s’ha reduït fins als 7,2 milions aquest any en curs; per tant disminuint fins a un terç en cinc anys i representant un 16,30% de ràtio de deute viu. És a dir, amb unes xifres d’endeutament que resten molt lluny del 75% que permet la Llei.

Pel regidor de Gestió Econòmica de Salou, Toni Brull, “la feina de control de la despesa, de responsabilitat pressupostària que venim desenvolupant els darrers anys -ja quan el regidor Jesús Barragán estava al capdavant de l’àrea- i també des que jo mateix he assumit el càrrec, s’ha notat aquesta tasca”, apuntava. A més d’anunciar que “la nostra intenció és la de mantenir la capacitat inversora amb una aportació mitjana anual al pressupost d’uns 5 milions d'euros però continuant reduint el deute fins a nivells del 10% fent per tant una feina seriosa i rigorosa de control”.

Menys pressió fiscal

Una altra dada rellevant, segons la regidoria de Gestió Econòmica de l’Ajuntament, ha estat la progressiva disminució de la pressió fiscal en la imposició directa, especialment en tributs com l’IBI, l’impost que majors ingressos suposa per a les arques municipals, que ha passat d'un tipus de gravamen de l'1,067% el 2013 fins al 0,720% actual de 2017, gràcies a les reduccions del 3% el 2014 i del 2% el 2016, i de la congelació la resta d'exercicis. “Aquesta disminució de la pressió fiscal és conseqüència directa del rigor en el control de la despesa i de la capacitat de sanejament de l'endeutament”, apuntava el regidor.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: