Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rebuig triple de la violència a Tarragona

El ple aprova tres mocions contra l’actuació policial gràcies al vot del PSC

Públic d'ahir, durant el ple municipal de Tarragona, amb pancartes Públic d'ahir, durant el ple municipal de Tarragona, amb pancartes JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Vida Municipal Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 10 Octubre 2017 08:00

L’Ajuntament de Tarragona va condemnar ahir formalment en fins a tres ocasions, tot i que amb matisos diferents, l’actuació policial del passat 1 d’octubre. Després de descartar en junta de portaveus un text únic, el ple municipal va debatre fins a quatre mocions sobre la repressió de l’1-O, de les quals van prosperar les presentades per ERC, pel PDeCAT i per ICV.

En tots tres casos, el PSC va intentar marcar perfil propi respecte dels seus socis de govern, el PP, i es va sumar a les condemnes explícites de l’actuació de Policía Nacional i Guàrdia Civil, tot i que en el cas de la moció defensada pels republicans, es va limitar a facilitar-ne l’aprovació amb una abstenció.

Els republicans hi van afegir una esmena en què reclamaven que l’Ajuntament demanés la marxa del port de Tarragona del vaixell on s’allotgen els agents desplaçats a Catalunya, opció que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ja va descartar la setmana passada.

Tant el PP com Ciutadans (Cs) i la regidora no adscrita Beatriz Pérez van votar-hi en contra. Tot i això, el portaveu de Cs a Tarragona, Rubén Viñuales, sí que va rebutjar la violència, mentre que Josep Acero (PP) va recordar la “violència verbal” que, assegura, pateixen també els no independentistes.

Durant el debat un grup d’estudiants van desplegar una pancarta que demanava la dimissió de Ballesteros, i van denunciar que a la sortida del ple havien estat identificats per la Guàrdia Urbana.

Els socialistes queden sols amb el seu text

El PSC va quedar ahir pràcticament sol defensant una moció en què, a banda de condemnar l’actuació policial, demanava també la reprovació del govern de la Generalitat i del seu president, Carles Puigdemont, per “haver trencat l’estat de dret”. Els socialistes, que es van negar a retirar els punts més controvertits del text, tan sols van poder esgarrapar l’abstenció del regidor d’Units per Avançar, Josep Maria Prats, que tot just la setmana passada va abandonar el govern com a conseqüència de la repressió policial de l’1-O. “És una moció antidiàleg: per què no reproven el rei Felip VI en comptes de Puigdemont?”, va criticar el portaveu d’ERC, Pau Ricomà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: