Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Permís parcial per als actes de l’11-S a Tarragona

L’alcalde accidental va autoritzar ahir la celebració a la Part Alta, però amb una reducció de l’escenari i sense jocs inflables

Públic durant els actes de la Diada del 2014 a la plaça de les Cols, l'epicentre de les activitats que organitza des del 2009 la Coordinadora Públic durant els actes de la Diada del 2014 a la plaça de les Cols, l'epicentre de les activitats que organitza des del 2009 la Coordinadora ARXIU/ JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Vida Municipal Azahara Palomares / El Punt Avui
Dissabte, 05 Agost 2017 08:42

Finalment, els actes que organitza la Coordinadora de l’11 de Setembre a la Part Alta de Tarragona amb motiu de la diada nacional de Catalunya tindran permís municipal. L’alcalde accidental, José Luis Martín (PP), va signar ahir el decret en què autoritza la celebració de pràcticament tots els actes proposats per la coordinadora, tot i que amb una sèrie de limitacions. L’agrupació d’entitats té previst fer una cercavila, una fira d’entitats, parlaments i un dinar popular, entre altres activitats, durant el matí de l’11 de setembre.

Segons va detallar ahir el regidor de Domini Públic, Josep Acero, la decisió municipal deixa fora de l’autorització els jocs inflables que la coordinadora volia instal·lar a la Part Alta. “Per temes de Patrimoni, s’ha decidit no autoritzar aquest tipus d’elements en aquest barri”, va subratllar Acero. D’altra banda, en la resolució municipal també es demana que es redueixin les dimensions de la tarima que havien sol·licitat instal·lar a la plaça de les Cols, i els requereixen que la música sigui de fons, de “tipus ambiental”, per tal d’afavorir la “convivència veïnal”, segons Acero.

El regidor va defensar que aquesta decisió és de tipus “tècnic” i que en cap cas ha estat condicionada per la polèmica generada en els últims dies, després que aquest diari avancés dimarts la negativa dels serveis tècnics de Domini Públic a la petició presentada el passat mes de maig per la Coordinadora de l’11 de Setembre. “Des de sempre s’havia previst presentar aquesta alternativa a la coordinadora a la reunió sense necessitat que això arribés als mitjans. Al meu departament signem les autoritzacions a peticions de signe polític molt diferent”, va defensar l’edil, que va negar, un cop més, que la primera negativa estigués vinculada a un tema polític com la coordinadora ha denunciat repetidament, recordant la moció que el mes passat es va aprovar en contra del referèndum de l’1 d’octubre.

El govern tarragoní, però, va insistir que la decisió de denegar el permís (resposta que es va emetre el 5 de juny) va ser motivada, per una banda, per la suspensió d’activitats en vigor a la Part Alta, per la falta de documentació en la petició inicial i pel fet que l’assegurança que va presentar l’entitat estava caducada.

“Ja hem informat la coordinadora que si presenten la petició en les mateixes condicions que ara fixa la resolució, l’any vinent no hi haurà cap problema per autoritzar-los al mateix lloc”, va afirmar Acero. El govern tenia previst presentar aquesta resolució a la coordinadora en la reunió prevista per dimecres, però, vista la polèmica generada sobre el tema, va decidir avançar la signatura del decret

“Sí que ha estat un tema polític”

La portaveu de la Coordinadora de l’11 de Setembre, Roser Calaf, es va mostrar ahir en part satisfeta per la decisió de l’Ajuntament. “Esperarem fins a poder consultar la resolució per escrit per poder fer-ne una valoració més en detall”, va avançar, però, Calaf. Tot i això, la coordinadora (que agrupa una vintena d’entitats) va rebre amb certa fredor la decisió de limitar la mida de l’escenari, i van demanar que es pogués reconsiderar.

La portaveu va insistir un cop més que consideren que la primera negativa del mes de juny va respondre a motius polítics. “Si no hagués estat pel ressò als mitjans de comunicació, mai no hauríem rebut aquesta resposta ara”, va sentenciar Calaf, que va recordar que el recurs el van presentar el mateix mes de juny i que no havien rebut cap resposta fins aquesta setmana. El regidor de Domini Públic, però, va vincular-lo a l’excés de treball de l’àrea.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: