Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou tanca la porta a nous locals musicals al centre

L'Ajuntament ha suspès llicències durant un any i ja prepara una normativa que derivarà els nous negocis al futur sector 04

Imatge recent del carrer Carles Buigas, on es concentren gran part dels locals d'oci nocturn de Salou i on no es podran instal·lar nous locals musicals Imatge recent del carrer Carles Buigas, on es concentren gran part dels locals d'oci nocturn de Salou i on no es podran instal·lar nous locals musicals ARXIU/ MARINA MARTÍNEZ
Vida Municipal Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 03 Agost 2017 07:59

L’Ajuntament de Salou vol frenar la proliferació de locals d’activitats musicals al centre del municipi i elaborarà una nova regulació del sector que obligarà els nous negocis d’aquest tipus que es vulguin establir a dirigir-se al sector 04 d’Emprius Nord, encara pendent de desenvolupament. El ple municipal va aprovar ahir l’inici de la redacció d’aquesta nova normativa i de la modificació del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), així com la suspensió de llicències per a activitats musicals durant el termini d’un any.

La nova regulació que es vol impulsar permetrà la continuïtat dels locals amb activitats musicals (com ara discoteques, bars musicals, sales de ball o sales de concert) ara existents al municipi, però es vol establir una limitació d’obertura fins a dos quarts de quatre de la matinada per tal de “prioritzar la qualitat de vida” dels veïns, segons va explicar el regidor de Territori, Marc Montagut.

Tot i que d’entrada el govern municipal havia plantejat els canvis sols per a la zona del carrer Carles Buigas, una de les principals àrees d’oci, s’ha optat ara perquè la suspensió i la nova regulació afectin tot el centre de Salou. La suspensió de llicències afectarà tant les propostes de nous negocis com l’ampliació dels existents, però sí que es permetrà la transmissió dels locals ja existents, sempre que no s’hi facin ampliacions.

L’oposició lamenta la manca de participació

La proposta va tirar endavant ahir al ple municipal sols amb els vots dels dos partits al govern (CiU i PSC), mentre que Ciutadans es va abstenir i tant ERC com el PP i Guanyem Salou van votar-hi en contra. Alguns partits de l’oposició, de fet, van criticar la falta de diàleg del govern amb l’oposició per aquest tema. “Ha estat una actitud unilateral, estem molt decebuts”, va dir Marçal Curto (ERC). El portaveu del PP, Mario Garcia, va lamentar també que l’oposició no hagués tingut tampoc espai en el procés de participació amb els veïns del carrer Carles Buigas, on va néixer la iniciativa.

L’oposició també va recordar que la proposta ja es va plantejar al febrer i es va tirar enrere, i van lamentar que ara la suspensió sí que permeti la transmissió de les llicències, cosa que, segons Ciutadans, va en contra de la intenció de descentralitzar l’oci nocturn.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: