Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 703

La CUP demana la dimissió del gerent de Reus Esport i Lleure

El motiu, les compatibilitats de quatre empleats d’aquesta societat reusenca

L'empresa municipal Reus Esport i Lleure (RELLSA) desenvolupa la seva tasca al Pavelló Olímpic Municipal L'empresa municipal Reus Esport i Lleure (RELLSA) desenvolupa la seva tasca al Pavelló Olímpic Municipal CEDIDA
Vida Municipal
Dimecres, 02 Agost 2017 07:46

La CUP va denunciar ahir públicament les “males praxis” i “possibles irregularitats” de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure (RELLSA) en referència a la compatibilitat de quatre treballadors que compaginaven les activitats laborals pública i privada. Des del partit van criticar “la forma opaca” de comunicar aquesta situació als grups de l’oposició i van demanar la dimissió del gerent de Rellsa, Luis Alberto Rodríguez Merayo.

La regidora Marta Llorens va criticar que hi havia una petició per conèixer la situació “des del 24 d’abril”. No va ser fins a la darrera sessió informativa que es va presentar un mateix expedient amb les peticions de compatibilitat per tal de votar-les. Aquest fet va ser criticat per la CUP: “No podíem analitzar-los un a un i ens van dir que era per estalviar en economia processal.”

Després dels vots favorables pel que fa a les compatibilitats, aquestes s’havien d’incloure com a ordre del dia en el darrer ple. “Però no és així i s’eliminen”, va explicar Llorens. Posteriorment, va tenir lloc una segona reunió en la qual es va informar la CUP que aquestes compatibilitats ja podien ser possibles sense cap decisió al ple perquè existeix una llei de silenci administratiu que estableix que, després de dos mesos, “es poden dur a terme”. En aquest sentit, i davant dels fets, la CUP va sol·licitar ahir un ple extraordinari i el suport de l’oposició, però no és possible, ja que “es necessiten quinze dies hàbils i el termini de la llei ja ha acabat”.

“Aquests fets denoten que a Reus Esport i Lleure hi ha moltes irregularitats”, va afirmar Llorens, que hi va afegir que Luis Alberto Rodríguez “ha amagat un incompliment de la llei”. La regidora va explicar que el 2014 un treballador havia demanat la compatibilitat entre una empresa pública i una de privada, en la qual exercia el 62% del seu temps. Per llei, però, no pot superar el 50% i, per tant, “ha treballat de forma il·legal”. “Qüestionem la feina del gerent de Rellsa i demanem que valori si pot exercir aquest càrrec o que dimiteixi”, va dir Llorens.

Dels quatre expedients, la CUP va opinar que sobre tres “no hi ha gaire a dir”, malgrat no comunicar-se “de la forma correcta”. Pel que fa al quart expedient, “i més delicat”, els informes del secretari avalen que el treballador no pot exercir més del 45% i, actualment, ja es troba complint la llei.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: