Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ampliaran l’illa de vianants del Vendrell a principi del 2018

Les obres començaran a finals d’any i duraran entre quatre i sis mesos

L'illa de vianants del Vendrell, en una imatge d'arxiu L'illa de vianants del Vendrell, en una imatge d'arxiu CATI MORELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 24 Juny 2017 04:16

Les obres d’ampliació de l’illa de vianants del Vendrell començaran a final d’any o a principi del 2018 i suposaran una inversió d’1,6 milions d’euros. El projecte es finançarà amb aportacions de l’Ajuntament i d’Aigües de Tomoví (500.000euros), ja que el projecte també preveu la renovació de les xarxes d’evacuació d’aigües residuals i pluvials de la zona, amb la instal·lació d’un col·lector a quatre metres de profunditat. D’aquesta manera, es resoldran les filtracions que pateixen els subterranis de la zona i les entrades d’aigua en locals de l’indret quan hi ha pluges intenses.

El projecte preveu la remodelació de la superfície dels carrers Prat de la Riba, Doctor Robert i el carrer del Nord. L’objectiu del projecte és fer urbanisme de qualitat i promoure una de les principals artèries comercials del nucli antic. Així ho va reconèixer dimecres el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, acompanyat del regidor d’Urbanisme, Josep Mercadé, en la presentació que van fer del projecte al centre cívic de l’Estació.

Amb l’execució d’aquest projecte, l’illa de vianants anirà des del carrer Prat de la Riba, a la seva intersecció amb la Rambla, fins a l’encreuament entre la carretera del Doctor Robert i el carrer de Sant Magí. La plataforma única s’allargarà fins just davant de Correus, i també la part inicial del carrer de Sant Magí i tot el carrer del Nord. Tot i això, aquests trams seran oberts al trànsit. En el cas del tram de Sant Magí a Correus amb un únic sentit de circulació, i en el cas del darrer tram, des de Correus fins a la carretera de Valls, es mantindran les dues direccions de circulació.

El projecte inclou també soterrar tots els serveis, i en els trams que ho permeti la configuració del carrer, com a Doctor Robert en algun dels seus punts, la incorporació de vegetació, mobiliari urbà i jocs infantils. I per permetre l’ampliació de voreres s’eliminaran les places d’aparcament del carrer del Doctor Robert i es buscaran alternatives de pàrquing en el perímetre de l’illa de vianants.

Publiquen una guia per a qui vulgui obrir un comerç

L’Eina Espai Empresarial del Vendrell ha presentat fa uns dies una nova guia informativa adreçada, específicament, a aquelles persones que es plantegen obrir un comerç al Vendrell i que desconeixen el sector o desconeixen els comportaments o demandes dels clients al Vendrell. El nou llibret detalla els passos a seguir a l’hora d’emprendre un nou negoci, per contribuir a l’èxit de noves iniciatives.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha explicat que “la guia facilita tota la informació necessària a aquelles persones que volen obrir un negoci, com una de les opcions per poder treballar, i que no tenen experiència en el sector”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament del Vendrell vol col·laborar amb aquells emprenedors que troben en el comerç una sortida a la situació d’atur de llarga durada provocada per la crisi. De fet, el govern local del Vendrell ja fa anys que destina recursos a formació i assessorament per reduir la bossa d’atur de llarga durada, sobretot en persones de més de 40 anys.

La guia 'Com obrir un comerç al Vendrell' s’afegeix als programes d’acompanyament de L’EINA per promoure l’emprenedoria i generar ocupació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: