Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls activa un pla contra els actes vandàlics que afecten al Polígon Industrial

En total s’han acordat aplicar deu mesures d’actuacions integrals en matèria de seguretat, urbanisme o via pública

Vista aèria del polígon de Valls Vista aèria del polígon de Valls CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Mai 2017 10:58

L’Ajuntament de valls –conjuntament amb la Cambra de Comerç i Indústria i l’Associació d’Empresaris- aplicarà de manera immediata un pla de deu mesures que, en àmbits tan diversos com els de la seguretat, l’urbanisme, la via pública i el manteniment o el medi ambient, vol posar fi a accions incíviques o vandàliques que afecten la imatge del polígon industrial.

La setmana passada es van produir robatoris de tapes de ferro de diversos serveis públics en diferents punts del polígon. El robatori va causar que un ciutadà caigués en un dels forats i hagués de ser hospitalitzat. El consistori immediatament va senyalitzar els punts on s’havien produït els robatoris per advertir del perill, va tapar amb grava els forats per evitar més accidents i ha procedit als requeriments oportuns a les empreses de serveis afectades per a les reparacions definitives.

Aquests fets recents s’afegeixen a d’altres robatoris –cablejat elèctric- així com danys en l’enllumenat públic. Es calcula que dels 2.000 punts de llum instal·lats al polígon, 120 han estat danyats per col·lisions de camions i només la seva reposició comportaria una inversió aproximada de 100.000 euros. Davant d’aquesta situació s’inclouran les noves mesures com les patrulles mixtes Mossos d’Esquadra i Policia Local, telèfon de contacte directe a través del qual es podrà comunicar qualsevol incidència, control ambiental d’abocaments que es puguin produir a la via pública i una redacció d’una ordenança de civisme específic per la zona industrial, entre d’altres.

Millores realitzades

L’alcalde de Valls, Albert Batet, ha destacat que el polígon industrial és el gran motor econòmic de la ciutat i la seva imatge i seguretat són claus en l’estratègia de promoció general del municipi, la inversió empresarial i la creació d’ocupació. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que cada any el consistori inclourà en el pressupost municipal una partida específica d’inversions per a obres a la via pública i que, enguany, es concretarà amb la renovació de l’asfalt del carrer Artesans amb una longitud de més de dos quilometres per 175.000 euros. A més, durant tot el 2017 es continuen executant obres de manteniment en diferents zones del polígon amb millores pressupostades amb 25.000 euros, d’acord amb les reunions de seguiment que es mantenen des de l’Ajuntament amb l’Associació d’Empresaris. Només en els quatre primers mesos de 2017 s’han realitzat ja 76 actuacions a la via pública, unes accions que se sumen a les executades de manera continuada pels serveis de via pública en els últims anys.

D’altra banda, també s’ha procedit a la millora de l’enllumenat de tot un tram del carrer Blanquers, amb la reposició de fanals danyats o la instal·lació de nous punts de llum. A aquestes millores s’hi sumen l’extensió de la fibra òptica, fet que ha permès multiplicar la velocitat del servei d’internet i dades a disposició de les empreses.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: