Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell obre el debat sobre els clubs cannàbics

El PDeCAT s'ofereix al govern per reactivar una ordenança municipal

La Fira del Cànem de Cornellà, l'any passat La Fira del Cànem de Cornellà, l'any passat ORIOL DURAN
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dijous, 18 Mai 2017 07:59

El grup municipal del PDeCAT de Calafell va anunciar ahir la seva predisposició a trobar un acord amb el govern local per aprovar una ordenança municipal per a la regulació dels clubs de cànnabis. Precisament, el govern local té la intenció d'obrir el diàleg amb la resta de grups per intentar trobar un acord sobre aquest tema, ja que fa aproximadament un any no va aconseguir fer prosperar una proposta de regulació d'aquests locals per falta de suports. En aquell moment, tant el PDeCAT com la CUP van considerar que el text s'havia de treballar més.

El grup municipal de la CUP ha assegurat que la seva opinió és la mateixa que fa un any. La CUP considera que, en aquell moment, la proposta era massa restrictiva, i demana que hi hagi un període generós de diàleg sincer per arribar a una proposta de consens.

Tant el PDeCAT com la CUP van advertir ahir de la importància de no caure en les presses a l'hora de regular aquest sector pel fet que els dos joves ferits en l'explosió de diumenge passat haguessin fet els tràmits per demanar la llicència per obrir un club de cànnabis a la carretera de Segur.

Una alternativa a les plantacions il·legals

Els municipis catalans que ja han obert el debat sobre el tema i que, fins i tot, ja han començat a regular aquests tipus de locals amb ordenances municipals ho fan, en la majoria de casos, com una alternativa a les plantacions il·legals. Precisament, l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré (PSC), denunciava dilluns que la policia té detectades més de 800 plantes de marihuana cultivades de manera il·legal en urbanitzacions del municipi. Segons Ferré, les plantacions il·legals sovint estan situades en cases ocupades, però també n'hi ha en cases de propietat i de lloguer. Ferré assegura que la voluntat del govern és treballar per resoldre els problemes derivats d'aquesta situació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: