Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar de persones es manifesten a Tarragona per la llibertat de Pablo Hasel

Els manifestants trenquen els vidres d'una entitat bancària i fan pintades al Campus Catalunya de la URV

Parlaments després de la concentració per demanar la llibertat de Pablo Hasel, davant de l'Ajuntament de Tarragona Parlaments després de la concentració per demanar la llibertat de Pablo Hasel, davant de l'Ajuntament de Tarragona CUP TARRAGONA
Societat ACN
Dissabte, 27 Febrer 2021 20:39

Prop d'unes 200 persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Tarragona per reclamar l'alliberament del raper Pablo Hasel i del reusenc Cristian Mestre, en presó preventiva a Granada acusat de desordres públics, danys i atemptat contra agents de l'autoritat. Els manifestants han sortit de la plaça de la Font, passant per la Rambla fins a la Imperial Tàrraco, des d'on s'han dirigit fins al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV). En aquest punt, han fet pintades a favor de la llibertat del raper lleidatà i just després han trencat els vidres d'una entitat bancària. La mobilització, amb un to reivindicatiu i amb poca presència policial, ha retornat sense cap incident remarcable a la plaça de la Font.

La protesta ha arrencat a la plaça de la Font de Tarragona amb la lectura de dos manifests de les entitats convocants, la Plataforma en suport a Cristian Mestre i la plataforma Pablo Hasel Tarragona, per demanar la llibertat del raper lleidatà i del jove reusenc. També han denunciat la repressió i han exigit l'alliberament de les persones represaliades i empresonades.

Tot seguit, els manifestants han marxat pel carrer de Sant Francesc, han passat per la Rambla de Tarragona i han arribat fins a la Imperial Tàrraco, on han tallat el trànsit durant uns minuts. Durant el recorregut, han cridat consignes com els 'carrers seran sempre nostres', 'la solidaritat la nostra millor arma' o 'qui sembra la misèria recull la ràbia", entre altres. També han expressat proclames en contra la policia catalana i antifeixistes.

Posteriorment, la marxa ha recorregut l'avinguda Marqués de Montoliu i s'ha dirigit cap al Campus Catalunya de la URV. Alguns dels manifestants, encaputxats, han pintat 'Llibertat Pablo Hasel, amnistia total' a la paret de la facultat. Al cap de pocs minuts, uns joves han trencat amb una eina els vidres del BBVA a l'avinguda de Catalunya. També han fet una pintada en aquesta seu bancària.

En Gabriel i en Jofre, dos amics d'en Cristian Mestre, han explicat que van detenir el reusenc en el marc de les protestes prohasel a Granada sense cap motiu. "El van detenir quatre policies de la secreta, donant-li un cop de porra a l'esquena", han assegurat a l'ACN. Els joves reclamen el seu alliberament i lamenten que l'hagin empresonat sense fiança. "La jutgessa diu que és un perill per a la societat i que hi ha risc de fuga; no té lògica, és una persona pacífica i tranquil·la", han defensat.

Finalment, els manifestants, la majoria joves, han retornat a la plaça de la Font i han acabat la mobilització al crit 'la repressió no ens atura' i s'han emplaçat a manifestar-se de nou aquest diumenge al passeig de les Palmeres de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: