Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plantilla de Saint-Gobain suspèn l'assemblea per votar el preacord i el comitè torna a negociar amb la direcció

Els representants dels treballadors intenten afegir nous elements al pacte signat amb l'empresa

Imatge d'arxiu d'una manifestació a les portes de la planta de Saint Gobain Imatge d'arxiu d'una manifestació a les portes de la planta de Saint Gobain ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Divendres, 18 Setembre 2020 00:23

La plantilla de Saint-Gobain ha suspès aquesta tarda l'assemblea per votar el preacord assolit de matinada pel comitè d'empresa i la direcció a l'entorn de l'ERO que afecta la planta, després que part de la plantilla mostrés dubtés sobre el contingut del pacte. Fonts de la negociació han explicat que, després de la suspensió de l'assemblea, els representants dels treballadors han tornat a reunir-se amb la direcció per intentar afegir nous elements al text signat amb l'empresa. Un d'aquests elements, segons ha pogut saber l'ACN, buscaria "garanties d'ocupació". Un cop acabi la reunió, i en cas que s'aconsegueixi novament un acord amb la direcció, el comitè el tornarà a sotmetre a la votació dels treballadors.

El preacord assolit aquesta matinada entre sindicats i Sant-Gobain oferia recol·locacions als 122 treballadors afectats per l'ERO en diferents plantes del grup francès a l'Estat. L'assemblea de treballadors que havia de ratificar el pacte i que finalment s'ha suspès ha començat a les 9 del matí, però segons han confirmat fonts sindicals el text ha despertat nombrosos dubtes entre la plantilla. L'oferta del fabricant de vidre estava condicionada a aixecar el bloqueig de Bellvei, on hi ha el centre logístic de Saint-Gobain, una situació que amenaça de deixar sense subministrament firmes automobilístiques com Seat, Ford o Mercedes.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, havia valorat positivament aquest mateix vespre el pacte entre els sindicats i la direcció. "L'acord que s'ha signat és molt millor del que hi havia fa dos dies, ara com a mínim hi ha un compromís per escrit de l'empresa, on es compromet a recol·locar tots els treballadors", assenyalava Tremosa a Twitter.

De fet, segons el conseller, el compromís era reubicar els empleats afectats per l'ERO de la divisió Glass a les plantes que la companyia té arreu de l'Estat Espanyol. A més, Tremosa ha explicat que el document recollia que la multinacional es comprometia també a asseure's en una taula de negociació amb el Govern.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: