Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus, en lluita per "unes pensions i uns drets més dignes"

La concentració organitzada per la Marea pensionista ha aplegat centenars d'assistents

Centenars de persones s'han aplegat a la concentració d'aquest dissabte a la tarda a la plaça de Prim Centenars de persones s'han aplegat a la concentració d'aquest dissabte a la tarda a la plaça de Prim JOAN GOMIS
Societat Joan Gomis/ Reus Digital
Diumenge, 18 Març 2018 11:41

La Marea pensionista del Camp de Tarragona s'ha concentrat un cop més a la plaça de Prim de Reus per defensar el sistema públic de pensions, "dret adquirit i recollit en l'article 50 de la Constitució". Un cop més, els ciutadans s'han bolcat per recuperar uns "drets més dignes". L'organització ha deixat ben clar en l'inici de l'acte que no forma part de cap partit polític i sindicat, però tot i això, CCOO i UGT s'han mobilitzat a la capital del Baix Camp per donar suport a la causa.

La Marea ha reclamat unes pensions adequades i actualitzades a les necessitats dels ciutadans durant la tercera edat i la supressió de les reformes de les pensions dels anys 2011-2013. En l'apartat econòmic, la plataforma ha exigit una revalorització automàtica de les pensions en relació a l'IPC real en caracter retroactiu i un salari minim de 1080 euros. En el bloc social, la portaveu de la Marea al camp de Tarragona, Clara Rivas, ha demanat una reducció progressiva de la bretxa de gènere en les pensions fins a la seva desaparició, l'immediat funcionament de la Llei de Dependència o l'eliminació de tot tipus de pagament, entre altres.

Tanmateix, el grup de jubilats ha expressat que ha perdut l'interès en particpar en el Pacte de Toledo, a causa del "boicot patit per part d'algun sector", s'ha exposat, motiu pel qual rebutgen "totalment" la seva activitat. L'entitat ha transmès que "ens mantindrem ferms fins que ens escoltin i compleixin amb la voluntat popular, per acabar amb les "politiques de desigultat, retallades en drets socials, precarietat laboral, baixos salaris i marginacions".

Durant l'acte, també s'ha criticat durament la gestió del govern de Mariano Rajoy. "El govern del PP és el fundador de l'estat precari", s'ha indicat, "no treballen per solucionar els problemes sinó per crear-los amb la màxima intenció d'afavorir les grans empreses", ha remarcat el portaveu Carlos Iaquinandi. La Marea també ha fet una crida a la població més jove: "La nostra força és la nostra unitat, però no només els jubilats ens hem d'involucrar, sinó també els joves, els que han de lluitar per un futur millor".

Després dels manifestos llegits, els centenars d'assistents s'han desplaçat en direcció al Tomb de Ravals tot entonant crits com "aquests lladres ens roben les pensions".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: