Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Guàrdia Civil i la policia espanyola es manifesten a Tarragona per reclamar l'equiparació salarial

Prop de 200 policies vestits de paisà es manifesten per la Rambla Nova onejant banderes espanyoles

Imatge de la manifestació d'aquesta tarda d'agents de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil per la Rambla Nova Imatge de la manifestació d'aquesta tarda d'agents de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil per la Rambla Nova INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 23 Febrer 2018 17:34

Aquest divendres 23 de febrer, a les 17:00h, ha tingut lloc a Tarragona una manifestació de suport a l'equiparació salarial entre els diversos cossos policials, organitzada per la plataforma Jusapol. Prop de 200 agents de la Guàrdia Civil i la policia espanyola s'han concentrat a la plaça Imperial Tarraco i després han recorregut la Rambla Nova onejant banderes espanyoles i amb pancartes demanant l'equiparació salarial amb la policia catalana. La manifestació no ha passat desaparcebuda pels ciutadans que en aquell moment circulaven per la Rambla, ja que molts es pensaven que es tractava d'una manifestació unionista o espanyolista.

La queixa principal dels agents espanyols és que consideren que haurien de cobrar el mateix sou que els Mossos d'Esquadra. Una demanda que el govern espanyol ja ha respòs dient que es farà realitat en un futur no gaire llunyà. Segons posen de relleu l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i Jusapol, un policia autonòmic català, amb l'escala més baixa, rep a l'any una mitjana de 36,685 euros, un 27,25 més del que cobren tant policies nacionals espanyols com guàrdies civils.

Sobre aquest greuge salarial, els sindicats dels Mossos recorden que, a més del sou, els cossos policials espanyols disposen de diversos beneficis i contraprestacions que no tenen els catalans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: