Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Xavi Milian (CUP): “No hem estat capaços d’explicar la utilitat de votar la CUP”

Els cupaires accepten uns resultats molt dolents i insten a ERC i JxCat a continuar amb la construcció de la República i iniciar el procés constituent

El cap de llista per Tarragona de la CUP, Xavi Milian, a Reus, comentant la davallada electoral amb altres cupaires El cap de llista per Tarragona de la CUP, Xavi Milian, a Reus, comentant la davallada electoral amb altres cupaires BLANCA JARA
Societat Blanca Jara
Divendres, 22 Desembre 2017 01:31

La Candidatura d’Unitat Popular ha perdut la meitat dels vots que va obtenir a les eleccions del 2015, el mateix ha passat a la circumscripció de Tarragona on ha perdut l’únic escó que havia aconseguit en les eleccions passades. El cap de llista per Tarragona, Xavi Milian, ho atribueix a un traspassament del vot útil dins el bloc sobiranista: “els vots que han sumat Junts per Catalunya i Esquerra Republicana en comparació al 2015 són exactament els que hem perdut nosaltres” i afegeix que “com a CUP creiem que el projecte continua sent igual de vàlid”.

Milian recalca que ara són “Convergència” i ERC els que “tenen la pilota a la teulada”. “El que no podrem tolerar ara és que Esquerra i Convergència intentin buscar una tercera via” avisa el candidat, però reconeix que amb menys diputats la CUP no tindrà la mateixa força per “pressionar-los perquè tirin endavant” i afegeix que la majoria que queda al parlament “ha de continuar ambla construcció de la República i iniciar el procés constituent”

El cap de llista per Tarragona accepta que “els resultats són molt dolents” però considera que el vot independentista continua més fort que mai, i que són ERC i Junts per Catalunya els que han de decidir si accepten el mandat democràtic i les conseqüències que això comporta: “Des de la CUP estarem disposades a assumir-les amb ells si convé”; o si prefereixen buscar una tercera via que “ja sabem d’entrada que és una via morta”.

Com a valoració global, el candidat creu que malgrat “el cop d’estat, els militats, els fiscals, l’operació repressiva i la campanya de la violència i la por”, l’independentisme ha guanyat sobradament. Insisteix en el vot útil com a única explicació per als mals resultats obtinguts, encara que accepta que “tampoc hem estat capaços de poder explicar quina era la utilitat de votar la CUP”. Tot i això explica que és rellevant que Esquerra i Junts per Catalunya “no han mostrat clarament quin era el seu posicionament”, però que comparant els resultats d’aquestes eleccions amb les del referèndum “el seu mandat és continuar amb la tasca que va començar l’1 d’octubre.

De l’entusiasme a la decepció

La CUP de Tarragona ha seguit la nit electoral al Casal Despertaferro de Reus, el local s’ha omplert fins dalt des que han començat els primers sondejos. Una vetllada que es presentava molt animada i que s’ha anat augmentant en tensió a mesura que ha avançat l’escrutini, amb la gent cada cop més pendent de l’evolució d’uns resultats que no estaven sortint com s’esperava. Els ànims han començat a caure amb la pèrdua del cinquè escó a mans de Ciutadans, transformant l’ambient inicial d’entusiasme en un de preocupació que s’ha mantingut fins al final. Els presents no han pogut dissimular unes cares de decepció que cada cop es feien més evidents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: