Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP avisa que no cedirà en la unilateralitat: "Si convé tornarem a anar a eleccions"

El candidat de Tarragona Xavier Milian diu que sense procés constituent i república ERC i JxCat s'hauran d'"espavilar" sols

El cap de llista de la CUP a Tarragona, Xavier MIlian, amb el puny alçat durant el míting dels cupaires a Tarragona El cap de llista de la CUP a Tarragona, Xavier MIlian, amb el puny alçat durant el míting dels cupaires a Tarragona JORDI PUJOLAR/ ACN
Societat ACN
Dissabte, 16 Desembre 2017 08:23

El candidat de la CUP per Tarragona, Xavier Milian, ha advertit a ERC i JxCat, a qui s'ha referit només com a Convergència, que els cupaires no cediran en un eventual escenari postelectoral on la CUP sigui necessària per investir un candidat independentista. Milian assegura que "no estarem quatre anys més de processisme" i que l'únic full de ruta que avalarien ha d'incloure el desplegament unilateral de a república, l'agenda social i el procés constituent: "Si no és això que s'espavilin perquè si convé tornarem a anar a eleccions".

Milian s'ha reafirmat en el posicionament de la CUP a l'hora de gestionar l'endemà del 21-D i els eventuals pactes postelectorals. "La desobediència i la unilateralitat es l'única sortida que l'estat espanyol ens deixa", ha recordat a la resta de partits independentistes.

El candidat per Tarragona assegura que la CUP és l'únic partit "clar" i demana "a Esquerra i a Convergència" que es defineixin. "No serem còmplices de fer triomfar el 155 ni de trair el mandat democràtic de l'1-O". Els catalans, assegura, ja han fet prou "esforços" per saber que es vota el 21 de desembre.

En aquest sentit, Xavier Milian també ha retret a Artur Mas i a Marta Pascal que volguessin "demanar" a Puigdemont que convoqués eleccions en lloc de proclamar la República. "No podem permetre que ens tornin al país del peix al cove", afirma el candidat tarragoní.

Amb un punt d'ironia, Milian ha demanat perdó a la ciutadania per no haver "tancat fort la tapa de la paperera de la història" i d'haver deixat "escapar" Mas. "A la propera no tornarà a passar perquè el futur del país no el decideix Artur Mas ni la gent de Convergència".

Un míting més, els cupaires no s'han oblidat dels comuns i asseguren que no estan disposats a esperar "deu anys més" per esperar un referèndum pactat. "Podemos només fa cinc o sis que va néixer amb l'esperit del 15-M i el passar 6 de desembre ja va anar a fer referències al rei", ha ironitzat Milian.

El millor que es pot fer, conclou, és construir la República per fer "trontollar" el règim i allunyar-se dels partits constitucionalistes i dels comuns. El 21-D, diu, "ni equidistància, ni unicorns, ni fullets federalisme"

"Cap vot feminista a Cs"

La candidata Núria Gibert, número 10 a la llista per Barcelona, ha reivindicat el paper de la dona en un discurs feminista que ha reclamat polítiques d'igualtat reals: "El feminisme ha de ser una política transversal i no n'hi ha prou amb llacets roses", ha etzibat Gibert.

En clau electoral, Gibert no ha oblidat referir-se a la "il·legimitat" dels comicis del 21-D i assegura que "des d'una perspectiva feminista" hi ha "preocupació" per l'augment de Cs que pronostiquen les enquestes: "És paradoxal que l'únic partit que proposa que sigui presidenta un dona sigui tan profundament masclista".

Gibert ha demanat que el 21-D "cap vot feminista" vagi a parar a Ciutadans perquè és, assegura, un partit que "frivolitza amb la violació i fa gala del seu masclisme recalcitrant". La candidata cupaire ha recordat les polèmiques declaracions d'Arcadi Espada o Toni Cantó. "No és una bona noticia per a les dones que Cs pugi", conclou.

Suport als encausats del 'cas Bershka'

A l'acte central dels cupaires a Tarragona també han participat la regidora de la CUP a la ciutat, Laia Estrada, i l'activista Santi Fortuny, condemnats recentment pels fets del 'cas Bershka'. Durant els seus discursos, un grup d'activistes ha desplegat una pancarta de suport als encausats amb el lema 'Prou abusos de la Guàrdia Urbana'.

Els fets es remunten al mes de gener de 2009, en el primer dia de rebaixes. Estrada i Fortuny van participar en els incidents ocorreguts davant la coneguda botiga de roba amb motiu d'una acció reivindicativa. Asseguren que el seu cas és un cas més de "repressió" de l'Estat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: