Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

La CUP acusa els investigats d’Innova d’“organització criminal”

L’acusació popular demana fins a divuit anys de presó pels investigats pel cas de Prat i Batesteza

Josep Prat, als jutjats de Reus, en una imatge d'arxiu Josep Prat, als jutjats de Reus, en una imatge d'arxiu ACN
Societat
Dimarts, 14 Novembre 2017 08:12

Una organització criminal. La CUP de Reus va revelar ahir que havia presentat l’escrit d’acusació del cas Innova “valorant” la tipificació d’aquest delicte, ja que aquest s’ha de concebre “com un conjunt en el qual era imprescindible l’organització de diferents persones de diferents institucions públiques i empreses privades, per poder cometre els presumptes delictes que s’estan instruint”.

Tenint en compte les conclusions extretes per l’equip d’advocats de la CUP, i a partir del procediment d’instrucció judicial, l’acusació popular considera que Josep Prat, Lluís Miquel Pérez, Ester Ventura, Natàlia Torrell, José Vicente Gómez, Sergi Luqui, Carles Manté i Jorge Batesteza serien responsables de delictes de prevaricació continuada, blanqueig de capitals, falsedat, frau a l’administració, malversació de cabals públics (vuit anys de presó), tràfic d’influències (dos anys de presó) i organització criminal (vuit anys de presó). “La CUP defensarà que aquestes persones siguin condemnades a aquests anys de presó, que siguin inhabilitades per exercir responsabilitats públiques, i també que totes aquestes persones assumeixin les responsabilitats civils pertinents”, van afirmar en un comunicat.

Més proves per a l’escrit d’acusació

L’objectiu, segons van donar a conèixer ahir fonts del partit independentista, és que els investigats “rescabalin el dany econòmic causat a l’Ajuntament de Reus”.

Els cupaires van assenyalar que mesos enrere s’havia presentat una sol·licitud al jutge que instrueix les dues peces (relatives a Manté i Batesteza) “per tal de practicar més diligències probatòries abans de presentar l’escrit d’acusació”.

La setmana passada, “el jutge del cas va concloure que aquestes proves es podien practicar en la fase de judici oral”, motiu pel qual la CUP va presentar ahir l’escrit d’acusació, en el qual també van fer constar aquesta sol·licitud.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: