Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern espanyol segueix amb els tràmits per a suspendre l'autonomia de Catalunya

Puigdemont respon al requeriment de Rajoy dient que, si no dialoga, el Parlament votarà la declaració d'independència / La Moncloa continua amb els tràmits per aplicar el 155 i dissabte hi haurà Consell de Ministres per aprovar les mesures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu EUROPA PRESS
Catalunya Redacció Infocamp
Dijous, 19 Octubre 2017 11:36

El govern espanyol ha anunciat que continua els tràmits per aplicar l'article 155 de la Constitució en considerar que la segona carta enviada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tampoc respon al requeriment en què se li demanava que aclarís "de forma precisa" si el 10 d'octubre es va declarar la independència. La Moncloa ha informat, a través d'un comunicat, que dissabte se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari per aprovar les mesures que portarà al Senat amb l'objectiu de "protegir l'interès general dels espanyols i restaurar l'ordre constitucional a la comunitat autònoma". D'altra banda, l'executiu de Rajoy denuncia l'actitud dels responsables de la Generalitat i els acusa de "buscar deliberada i sistemàticament l'enfrontament institucional tot i el greu dany que està causant a la convivència i l'estructura econòmica de Catalunya".

Aquesta ha estat la reacció del govern espanyol a la resposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al requeriment del govern espanyol. Puigdment, amb una breu carta, avisa el cap de l’executiu, Mariano Rajoy, que “si l’Estat persisteix en impedir el diàleg i en continuar la repressió, el Parlament podrà procedir, si ho estima oportú, a votar la declaració formal de la independència que no va votar el 10 d’octubre”.

En la carta, el president català Puigdemont ha recordat a Rajoy la seva oferta de “diàleg” per negociar entre els dos executius i li fa saber que la “suspensió” dels efectes de la declaració d’independència que va decretar amb el seu discurs davant el ple del Parlament “continua vigent”. Amb tot, aprofita per retreure a Rajoy que des de l’Estat s’estigui “augmentant la repressió” i els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, hagin acabat empresonats. A més, el president considera que “l'única resposta” de l’Estat a la seva oferta de diàleg és l’amenaça de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, i creu que això demostra “que no s'és conscient del problema i que no es vol parlar”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: