Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Polèmica per dos vaixells militars al Port de Tarragona

Es tracta de dos caçamines de l’armada espanyola que fan tasques als canals i que marxaran avui

Els dos vaixell que van arribar ahir al Port de Tarragona i que tenen previst marxar-ne aquest migdia Els dos vaixell que van arribar ahir al Port de Tarragona i que tenen previst marxar-ne aquest migdia AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI
Societat Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 19 Octubre 2017 08:12

Dos vaixells militars, pertanyents a l’armada espanyola, van posar ahir en alerta diversos veïns de la ciutat de Tarragona en arribar al port de Tarragona. Les dues embarcacions, que són fragates caçamines, van atracar a les deu del matí al moll de Costa i tenen previst fer una breu estada al port tarragoní, d’onl marxaran avui al migdia. Des del Port de Tarragona es va informar que la presència dels vaixells ja havia estat planificada i acordada des del 19 de setembre passat i que, per tant, està desvinculada de la situació política actual.

En concret, les dues embarcacions van fer tasques de control de mines als canals d’accés a la infraestructura portuària, una pràctica que ja es va fer el 2008, però que, segons fonts del Port de Tarragona, cal anar actualitzant periòdicament. Les dues embarcacions van atracar, per a descans de la tripulació, just davant dels Tinglados del moll de Costa, en un punt de molta visibilitat des de la ciutat.

L’arribada dels dos caçamines, de fet, va cridar l’atenció de diversos vianants, que van difondre l’escena a través d eles xarxes socials. En la seva entrada al port, a totes dues embarcacions va sonar (com és habitual en aquest tipus de fragates) l’himne de l’armada espanyola, però, segons els mateixos testimonis, a un volum inusualment alt que va ser clarament perceptible des de terra ferma.

Tot i que desvinculada de l’actuació de l’Estat en relació amb el referèndum de l’1 d’octubre passat, la presència dels dos vaixells va provocar la reacció del grup municipal de la CUP a Tarragona, que ho va vincular també a la presència al port de la ciutat, des del mes de setembre, d’un dels creuers en què l’Estat allotja el reforç de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional a Catalunya, i que ara té previst allargar l’estada fins a finals de mes. Des del grup municipal van rebutjar de nou la presència de “vaixells de guerra” a la ciutat i van demanar que, juntament amb els caçamines, demà també abandoni Tarragona el polèmic creuer. La CUP va demanar al govern local que rebutgi la presència d’aquests vaixells.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: