Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou refugi policial

Centenars d’agents de la Policía Nacional es concentren en un hotel del cap de Salou, una zona turística que ara iniciava la seva hibernació anual

L'hotel Negresco es troba situat entre la platja Llarga i la zona dels Replanells, a un dels extrems del cap de Salou L'hotel Negresco es troba situat entre la platja Llarga i la zona dels Replanells, a un dels extrems del cap de Salou JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Societat Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 17 Octubre 2017 08:07

Tothom a Salou sap, tal com passa a la majoria de nuclis turístics, que passat el pont del 12 d’octubre és hora que la majoria d’hotels tanquin portes i iniciïn el seu procés d’hibernació anual fins a la primavera vinent. En poques zones de la coneguda com a capital de la Costa Daurada és tan evident aquest procés com al cap de Salou, una àrea situada a cavall del centre del municipi i la veïna La Pineda (Vila-seca), que entre penya-segats i cales es troba dominada per establiments hotelers i blocs d’apartaments a primeríssima línia de mar, hereus de l’urbanisme del boom turístic del segle passat. Els pocs veïns, però, que desafien l’estacionalitat i s’hi queden tot l’any s’estan trobant aquests dies amb una estampa inesperada. Centenars d’agents omplen un dels hotels insígnia de la zona, el Negresco (que habitualment ja hauria tancat en aquestes dates), en un contrapunt a tot un barri que ara es disposava a sumir-se en el tradicional silenci hivernal.

“Aixeques la persiana al matí i sols els veus a ells. A la piscina, a la platja fent gimnàstica, corrents pel camí de ronda...”, explica una veïna d’un bloc d’apartaments proper al Negresco que prefereix mantenir l’anonimat. Els agents del cos estatal van arribar a Salou la setmana passada, primer ocupant només un dels dos edificis de què disposa l’establiment (l’altre encara era utilitzat per turistes) i repartits també en un segon establiment de la mateixa cadena (Best Hotels) a Salou, el Sol d’Or. Diumenge aquest darrer establiment sí que va tancar portes, i això ha comportat que ahir s’incrementés la concentració d’efectius policials al Negresco, un establiment de quatre estrelles amb vistes de vertigen a la platja Llarga i el penya-segat dels Replanells, piscines privades i que, ara sí, només obre exclusivament per als agents. El carrer d’accés, una de les zones d’aparcament públiques de la zona, està sotmès des d’ahir a restriccions de trànsit per la pròpia Policía Nacional, i ocupat per un centenar de furgonetes policials.

Enmig de tot això, un petit bar a poques passes de l’hotel ha optat també per allargar la temporada. Diuen que feia temps que no es veia tan de moviment, i que per les converses que els arriben encara podrien arribar més agents i quedar-s’hi fins a finals de mes, com a mínim. Això sí, tant aquí com a l’entorn del ja tancat Sol d’Or neguen que hi hagi hagut cap conflicte, a diferència del que els cossos estatals es van trobar a d’altres llocs com la veïna Reus o al Maresme. Si a Salou el debat independentista ja hi arriba amb tebiesa, més encara en un barri on els pocs que un s’hi troba són majoritàriament estrangers o de la resta de l’Estat. Fins i tot a l’Ajuntament, governat per CiU i PSC i a qui no li va tremolar la mà a demanar als hotels que no acollissin els joves del Saloufest en defensa de la seva imatge, ahir també van optar pel silenci.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: