Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jordi Cartanyà (ERC): "Ens haurem d’arremangar com van fer els qui ens van precedir en altres èpoques, perquè ara ho tenim a tocar"

ERC a Valls i l’Alt Camp han commemorat avui, diumenge 15 d’octubre, el 77è aniversari de l’assassinat del President Lluís Companys a mans de l’Estat espanyol

Acte de commemoració del 77è aniversari de l'assassinat del President Companys organitzat avui per ERC de Valls i l'Alt Camp Acte de commemoració del 77è aniversari de l'assassinat del President Companys organitzat avui per ERC de Valls i l'Alt Camp CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 15 Octubre 2017 19:04

L’acte en record de Companys ha estat enguany molt participatiu donada la rellevància del context polític actual, en ple procés de construcció de la nova República Catalana. Precisament, els parlaments que s’han fet al peu del monument a Companys, al barri del Fornàs, han destacat la necessitat de resistir tots i totes units davant dels dies difícils que vindran i en els quals serà necessària la mobilització.

La celebració ha començat a les 07h a la plaça del Blat, amb les tradicionals salves d’honor en memòria del President Companys, que fou afusellat a trenc d’alba fa 77 anys. Més tard, militants, amics i simpatitzants han pres part en una ofrena floral al monument. Hi han hagut parlaments d’Andreu Garcia, president de la secció local d’ERC a Valls, de Rosa Olivé, presidenta d’Òmnium Alt Camp, que ha llegit un manifest, i del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà.

Andreu Garcia ha destacat que “com a demòcrates, és el moment d’estar tots i totes més units que mai i confiar cegament en el nostre Govern, que ens ha pogut dur fins aquí malgrat tots els entrebancs”. Jordi Cartanyà ha recordat que “estem en moments decisius, els propers dies aniran passant coses i haurem d’estar atents a les consignes i mostrar-nos com un poble decidit, dempeus, com fins ara; hem aconseguit tot el que volíem gràcies a la mobilització de tothom”. I ha afegit: “Tindrem feina i ens haurem d’arremangar com van fer en altres èpoques els qui ens van precedir, perquè ho tenim a tocar i depèn de la nostra tenacitat que l’acte que fem avui d’honrar aquells que van deixar molt per arribar on som tingui importància i sentit”.

L’ofrena floral ha comptat amb la participació de membres de les diferents corals vallenques que, dirigides per Teresa Reverté, han interpretat ‘El cànon de la pau’ i ‘Els Segadors’.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: