Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els socorristes de Calafell vigilen a peu

No fan servir les torres de vigilància perquè han quedat obsoletes

Dues socorristes fent ronda de vigilància a peu per la platja de Calafell Dues socorristes fent ronda de vigilància a peu per la platja de Calafell AJUNTAMENT DE CALAFELL
Societat Taempus
Diumenge, 13 Agost 2017 11:31

Els socorristes que aquest estiu realitzen els serveis de vigilància a les platges de Calafell estan fent el servei amb rondes a peu per la platja perquè les torres de vigilància han quedat obsoletes i han de ser substituïdes. “Això no impedeix que el servei es faci igualment, malgrat que la visió de les torres sense socorrista pugui induir a error, i amb rapidesa i eficàcia, ja que a data d’avui s’han atès moltíssims casos de totes les tipologies”, es diu des de l’Ajuntament de Calafell en una nota informativa feta pública ahir.

Les actuals torres de vigilància són massa altes i el fet d’haver-ne de baixar amb rapidesa quan és necessari ja implica massa temps per a una reacció ràpida. Seran substituïdes per torres més petites, amb una altra distribució, per garantir la visió de vigilància que necessita el personal per tenir una bona perspectiva de la zona de bany. També es renovaran les casetes de primers auxilis. Ara bé, totes aquestes noves instal·lacions no estaran operatives fins a l’any que ve, segons ha admès el consistori calafellenc. Mentrestant, encara aquest estiu els socorristes continuaran fent les rondes de vigilància a peu.

Des de l’inici del servei, aquest estiu els socorristes han atès diversos casos de politraumatismes i diferents problemes de salut, incloent-hi un ictus. També han tret de l’aigua persones en estat d’embriaguesa. I estan fent una mitjana de deu banys assistits al dia.

El servei de vigilància comença cada dia a les 11h, moment en què els socorristes valoren l’estat del mar i hissen la bandera corresponent per advertir els banyistes de la situació de risc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: